Voor de eerste keer bloot... hoe?

1.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puurnaturisme
Puurnaturisme
Regelmatig krijgen we vragen over naturisme en naturistische bestemmingen. Nu het 'blootseizoen' er weer aankomt zijn er mensen die best kennis willen maken met het naturisme, maar die niet zo goed weten hoe ze dat aan moeten of kunnen pakken. We kregen bijvoorbeeld de vraag van Tim: "Is het verstandig om naturisme te ontdekken op een naturistencamping, of kunnen wij, mijn vriendin en ik, beter eerst naar een naaktstrand gaan?"

Tim gaf aan nog nooit eerder naar een sauna of naaktstrand te zijn geweest, maar zoveel al gelezen heeft over hoe fijn het is om naakt te recreëren en het daarom ook eens te willen proberen.  Ons antwoord: "Ga inderdaad eens naar een sauna en ontdek daar hoe het voelt om bloot te zijn. Wanneer je eenmaal hebt ervaren hoe dat is, kun je vrij gemakkelijk een volgende stap zetten."

Heb jij tips voor Tim en zijn vriendin om die eerste stap naar het naturisme te zetten?

Reacties  
#1 johnnyvang 31-01-2016 23:32
Een naaktstrand is wel de beste optie.
Dan kun je als je je niet goed voelt ten alle tijden weg, bij een camping ben je verplicht het aantal dagen te blijven of je bent een deel van je kosten kwijt.
Naaktstrand is gratis en voor de 1e keer zeker te doen.
Ga ook eens kijken op de open dag van de diverse terreinen en campings of kijk op het naturisten-nudi sten info forum
Citeer
#2 Dir 14-03-2016 21:14
Wat bij ons de doorslag heeft gegeven, is de sauna.
De eerste keer bloot ervaring is geweest in de sauna nadat we een bon hadden gewonnen. Voor die tijd wilde mijn vrouw er niet aan denken om bloot ergens te zijn.Wij hebben het zo goed ervaren dat we nu dit jaar voor het eerst naar een naturisten camping gaan.Het voordeel van naar een sauna te gaan is dat je niet aan het weer vast zit zodat je veel vaker zo kan genieten.Wij zeggen snel naar de sauna om er aan gewent te raken, en dan is de volgende stap echt niet zo groot meer.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde