Bloot, naakt, naturist of nudist

1.0416666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur Naturisme: zwembad
Puur Naturisme: zwembad
In Nederland is naaktrecreatie wettelijk toegestaan en alleen strafbaar wanneer uitgeoefend op daartoe ongeschikte plekken. Bloot over straat is dan ook geen zedenmisdrijf, maar een overtreding van de openbare orde. Volgens NFN (Naturisten Federatie Nederland) zijn er zo’n 2 miljoen Nederlanders die wel eens aan naaktrecreatie doen. Maar zijn dat ook naturisten?

Zo’n 40 jaar geleden was een naturist iemand die een levensstijl, of diepere filosofie had waarin bloot, aandacht voor de natuur en de omgeving en respect voor jezelf en elkaar een belangrijke rol speelden.
Een nudist was iemand die vanuit praktische overwegingen bloot was of gewoon graag bloot wilde zijn. Daar zat geen levensstijl of visie aan vast.
 De grenzen tussen naturisten en nudisten vervagen steeds meer en de termen nudist en naturist worden tegenwoordig dan ook steeds vaker door elkaar gebruikt. Toch wordt met ‘naaktloper’ over het algemeen een nudist, en niet een naturist bedoeld.
Natuurlijk zijn naturisten ook nudist en kan een nudist worden gezien als het uitsluitend ‘blote’ deel van het naturisme.

Naakt, bloot, naturist of nudist?

Verwarrend? Misschien. Daarom aan de vraag: is er voor jou een verschil tussen nudisten en naturisten? Loop je bloot of spreek je van naakt? We zijn benieuwd naar jouw definitie(s).

Reacties  
#11 Koen Starre 02-12-2016 23:25
Ik ben graag bloot en heb daar een visie bij. Dat past niet goed in hokjes en de huidige hokjes naturisme en nudisme e.d. werken te vaak verwarrend.
Net zoals naaktrecreatie. Voor mij betekent dit eerder niet-beroepsmat ig en niet-seksueel bloot. Recreatie doet mij te veel denken aan een strand enzo. En voor velen is (met of zonder kleren) winkelen ook een vorm van recreatie, waardoor de term recreatie verwarring veroorzaakt.
Maar bovenal:
Bloot Is Gewoon.... BIG
Citeer
#12 Aad 19-03-2017 14:58
Ik ben graag bloot of naakt en hoe je dat wil noemen nudist of naturist is totaal niet interessant, hooguit voor die mensen die anderen een stempel willen geven zoals Turk, marrokaan, zwart, wit etc, etc.
Ik ben gewoon lekker bloot en doe mijn ding in de tuin op het strand of de camping.
Het enigste wat mij mateloos irriteert is dat je dat in je eigen tuin of elders niet zichtbaar vanaf de openbare weg moet doen.
Naakt de auto wassen of naakt wandelen en fietsen kan dus niet of je moet een heel groot landgoed hebben.
Maar hoe je het wil noemen maakt mij niet uit naturistfietser nudisten autowasstraat, het is miet belangrijk wel belangrijk is dat bloot gewoon moet zijn en overal waar je dat wilt moet kunnen.
Citeer
#13 Jeroen 12-06-2018 22:19
wie mij kent, zal me zeker bloot gezien hebben want ik loop nu eenmaal met heel weinig of geen kleren aan. Ik voel me daar prima bij. Ik laat me niet beïnvloeden door de toenemende angst voor het tonen van een bloot lichaam. Ik woon in een buitengebied , heerlijk de vrijheid om bloot te lopen in de vroege morgen; blootinnederlan d kan gewoon, dus geniet ervan!
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde