Blote loop in Golf van Biskaje

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Golf van Biskaje
Golf van Biskaje
Vandaag werd in Spanje voor de veertiende keer de Patxi Ros Trophy gelopen. Deze vijf kilometer lange blote race heeft als doel om naturisme, sport en een gezonde leefstijl onder de aandacht van mensen te brengen en te promoten. Tientallen deelnemers deden mee aan de wedstrijd die werd gelopen op het strand van Barinatxe (ook bekend als La Salvaje), tussen de steden Sopelana en Getxo. 
Zwaar is de strandloop in de Golf van Biskaje niet: de vijfduizend meter wordt altijd afgelegd bij laag tij, wanneer het zand compact en hard is.

In 2003 nam de Baskenland Naturist Club (ENE) de organisatie van de race over en gaf het de naam ‘Patxi Ros Trophy’, als eerbetoon en erkenning aan de oprichter die met de traditie startte om op deze opmerkelijke manier naturisme en sport met elkaar te combineren. Kijk naar een filmpje van de race.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde