Blote yoga in New York

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Blote Yoga
Blote Yoga
Een stedentrip New York kun je prima combineren met een yogacursus in deze wereldstad. Een blote yogacursus, dan wel te verstaan. Deze vinyasa yoga cursus wordt sinds kort gegeven in de Bold & Naked studio in Chelsea.

"Er zijn een heleboel dingen die ons scheiden in een gewone yogales. Zoals welk merk kleding je draagt, hoe je er uitziet. Naakt zijn we allemaal hetzelfde en dat is wat je hier in de yogalessen ervaart. Het is pure concentratie op de oefeningen en het lichaam, zonder dat er enige seksuele bedoeling aan te pas komt ", aldus een van de cursisten Vanessa Kennedy.

Dit wordt ook onderschreven op de website van de studio: "Vaak wordt naakt gelijkgesteld met seks. Maar een  yogales in je blootje staat mijlenver af van seks. Het gaat erom dat je je comfortabel voelt met je naakte lichaam. Door de combinatie van yoga en bloot verdwijnen de negatieve gevoelens die mensen soms hebben over hun eigen blote lijf en accepteren ze meer alle imperfecties die er gewoon bijhoren. Dit geeft een enorm zelfvertrouwen."
Yoga in je blootje werd in de Verenigde Staten al populair in de jaren 60. De lessen kosten $ 25 per stuk en worden gegeven in zowel gemengde als gescheiden klassen. Tijdens de lessen is het maken van foto's verboden. "Dit garandeert het gevoel van veiligheid voor onze studenten", aldus de studio.

Zijn er in Nederland ook locaties of yogascholen waar je in je blootje yoga kunt doen? Heb jij al eens yoga in je blootje gedaan? Laat het ons weten!

Reacties  

 
#1 Siebold 03-11-2014 15:15
Ook ik zou het prettig vinden, als er gelegenheid komt om naakt aan yoga (en andere sporten) te doen. Er is namelijk niets heerlijkers om deze zaken in je blote lichaam te doen. Dus als er mogelijkheden zijn, kom ermee voor de dag. Menig naturist/nudist zoals ik zal jer er dankbaar voor zijn.
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde