Naturistenresort Cypress Cove is 50 jaar

1.375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cypress Cove
Cypress Cove
Cypress Cove, een groot naturistenresort vlakbij Kissimee (Florida) ziet dit jaar Abraham. Of is het Sara? In ieder geval komen er al 50 jaar lang naturisten naar dit, volgens trouwe bezoekers én bewoners, blote paradijs op aarde.

 

Het resort is opgericht door Jim en Lyda Hadley en ondertussen in handen van Ted Hadley, de derde generatie van de familie. In 1964 bestond de omgeving vooral uit sinaasappelvelden, nu ligt het idyllisch paradijs langs een drukke weg. "Maar daar merk je binnen niets van", zo vertelt Hadley.

Niet alleen de omgeving is veranderd, ook het resort zelf is behoorlijk aangepast aan de eisen van de moderne naturist. Van de eenvoudige camping uit 1964 is dan ook weinig meer over. Vandaag de dag bestaat Cypress Cove uit 225 kampeerplekken en 5 hotels.
Het hele jaar door wordt feest gevierd op het naturistenresort. Zo is er in juli een 'open dag' en in november een evenement waarvan de opbrengst gaat naar borstkankeronderzoek.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde