Naaktrecreatie ontdekken tijdens Open Dag

1.1333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_250_172_16777215_00_images_stories_naturisme_zonderbadpak.JPGZo’n 50 terreinen van naturistenverenigingen of –campings zijn zondag 3 juni open voor bezoekers. Tijdens deze jaarlijkse Open Dag kan iedereen eens gaan onderzoeken of naakt recreëren misschien ook wel iets voor hem of haar is. De dag valt in Wereldnaturistenweek, waarin extra aandacht wordt geschonken aan naturisme en naaktrecreatie.

‘Dat is toch gek, kamperen zonder kleren?’ ‘Wat is er nu zo aantrekkelijk om juist naar het naaktstrand te gaan? Zomaar twee vragen, waarmee naturisten in de familie- of vriendenkring met een zekere regelmaat worden geconfronteerd. Over de antwoorden kunnen we kort zijn: dat kunnen vaak ellenlange verhalen over alle prachtige voordelen, maar we krijgen nooit de indruk dat we ome Jaap of tante Francien hiermee over de blote streep hebben weten te trekken.

En juist daarom is de Open Dag van zondag zo interessant: iedereen kan op zijn of haar eigen wijze, op een terrein in de buurt, gewoon even gaan buurten. Om te praten met naturisten, om sfeer te proeven of om… misschien de stoute schoenen aan te trekken en de kleren uit te trekken. Wellicht gaat er een heel mooie wereld voor je open en wordt naturisme ook een onderdeel van jouw leven!

De meeste terreinen zijn zondag open van 11 tot 17 uur. Een lijst van deelnemers vind je op de website van belangenorganisatie NFN. Die doet zondag overigens ook mee aan de Open Dag. Van 11 tot 15 uur kun je in het kantoor aan de Vlasakkerweg 48 in Amersfoort alles te weten komen over vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland.

 

Reacties  

 
#1 cor 01-06-2018 15:02
ik ga er na toe zeewolde
Citeer
 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde