Bloot op de fiets tijdens de World Naked Bike Ride

1.5333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Fietsen©Yorgunum-Pixabay
Fietsen©Yorgunum-Pixabay

De weersverwachting voor dit weekend is zonnig en warm met een temperatuur van zo'n 23 graden. Perfect weer dus om in je blootje te recreëren. Of op de fiets te stappen tijdens de World Naked Bike Ride. Dit jaarlijkse evenement wordt over de hele wereld gehouden. Dit jaar stappen op 7 juli de deelnemers naakt, of bijna naakt, op de fiets.

De eerste blote rit werd gehouden in 2001 in het Spaanse Zaragoza onder de naam Ciclonudista. Doel destijds was om de straat terug te krijgen voor mensen die er wonen en die zich fietsend, lopend etc, dus op eigen kracht, voortbewegen. De bewoners waren de overheersing van de straat door het gemotoriseerd verkeer beu en gingen bloot op de fiets om duidelijk te maken hoe kwetsbaar het menselijk lichaam is en om respect voor het lijf te vorderen. Met ongeveer dezelfde opzet en doelen startte Conrad Schmidt in 2004 de World Naked Bike Ride als een wereldwijde actie.

Deelnemers aan de World Naked Bike Ride kunnen zich vanaf 11:00 verzamelen bij bij NS Amsterdam Amstel en Park Frankendael. Het vertrek is om 14:00 en de rit die ruim 10 kilometer is, zal rond 17.00 uur eindigen in het Vondelpark in Amsterdam.Er zijn geen kosten aan verbonden, inschrijven is niet nodig.

Niet in Nederland en toch bloot op de fiets? Kijk dan hier waar nog meer ritten worden gehouden.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde