In je blootje sporten: heerlijk in de zomer

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
bagheerastrandboomstaand.jpg

Natte oksels, plakkende sportkleding… vooral in de zomer kan sporten onplezierig zijn. Niet voor niets zijn er sportscholen, zelfs in New York, waar je naakt kunt fitnessen en aan yoga doen. Maar dat kan ook op alle campings van France 4 Naturisme,waar in de buitenlucht of in de fitnessruimte verschillende sportactiviteiten worden georganiseerd die je in je blootje kunt doen.

De voordelen van naakt fitnessen gaan veel verder dan klasprestaties. Wie zichzelf bloot durft te stellen, leert niet alleen het eigen lichaam beter te accepteren maar werkt ook elke dag in de toe naar meer fitheid en uithoudingsvermogen. Naakt fitness verbetert het zelfbeeld en geeft een gevoel van vrijheid dat moeilijk te bereiken is met kleding aan. Dus schrijf je vast in voor naakt pilates bij Euronat of doe mee aan fitness in het zwembad bij camping Bélézy!

Yoga in de natuur

Zelfacceptatie. Het is een van de doelen van yoga, maar ook van naturisme. Met dit in je achterhoofd is naakt zijn niet meer dan logisch en naaktyoga is daarom voor velen een soort therapie met voordelen voor zowel lichaam als geest. Het is bevrijdend om je niet te focussen op hoe je lichaam eruit ziet, maar juist op hoe je innerlijk tot rust en ontspanning kunt komen. Daarnaast worden de yogalessen op campings zoals Riva Bella en Arnaoutchot vaak uitgevoerd in een prachtige natuurlijke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het strand, in de buurt van een rivier, in het bos of op de top van de berg. Hier ben je pas echt één met de natuur. En voor wie zich toch niet helemaal comfortabel voelt bij het uitoefenen van de downward facing dog in adams- of evakostuum, is een sportbroekje zeker geen probleem.

Campings boeken? Kijk bij alle aanbieders op Puur op reis

Naturistenwandeling zonder bagage

De naturistenwandeling is een sportactiviteit die zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Slenter vrij rond zonder kleding in het midden van de natuur, met alleen wandelschoenen en een rugzak als accessoires. Elke camping kan je vertellen welke wandelroutes voor naturisten geschikt zijn. Bewandel de Atlantische kust bij Euronat of Arnaoutchot of kies voor een strandwandeling langs de prachtige middellandse zee bij Sérignan Plage Nature. Liever een wat ruigere wandeling in de bergen? Dan zit je goed op het eiland Corsica en verblijf je in alle luxe op de camping Riva Bella. Hier vind je de onverbeterlijke combinatie van zee en bergen. En wie op zoek is naar eindeloos veel natuur zal genieten van de prachtig gekleurde lavendelvelden nabij Bélézy. Of ontdek de in de zon gelegen groene heuvels en daarachter de bergen van de Cévennes bij La Sablière.

Naakt op de fiets door Frankrijk

Geniet op je eigen tempo en ontdek de pracht en praal die de natuur in Frankrijk te bieden heeft, gewoon op de fiets. Crossfietsen op het strand, een fietstocht door het bos met het hele gezin, fietsen op de berg, keuze te over! Geen fiets meegenomen? bij de meeste campings is het mogelijk om een fiets te huren. Eerst even oefenen hoe dat naaktfietsen nou gaat? Op zaterdag 6 juli 2019 wordt de eerstvolgende World Naked Bike Ride in Amsterdam gehouden. Tijdens dit event wordt de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam in het verkeer zichtbaar gemaakt en aandacht gegeven aan respect voor het lijf.

France 4 Naturisme biedt 6 vakantiebestemmingen van 3 tot 5 sterren aan en staat voor gezond naturisme in gezinsverband. Alle naturistische vakantiedorpen liggen aan zee of een rivier, op het platteland of in de bergen, in een rustige natuurlijke omgeving. Er zijn naturistische zwembaden, Balneotherapie, spa’s en Thalossotherapie. De naturistische campingdorpen bieden in het zomerseizoen een ideale omgeving voor naturistische vakanties; de Atlantische kust, de Middellandse Zee, het hart van de Provence, de Ardèche en Corsica.

Lees hier meer over naturistencampings

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde