Bloot in museum in Sydney

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bloot in museum
Bloot in museum
In Boymans van Beuningen kon het een paar jaar geleden al: bloot naar het museum. Ook 'Down Under' gaan ze naakt. Van 27 tot 29 april kun je in je blootje terecht in het Museum van Moderne kunst in het Australische Sydney. Maar niet alleen bezoekers gaan bloot, ook de exposerende kunstenaar Stuart Ringholt loopt naakt tijdens de rondleidingen.

Volgen News.com.au heeft de kunstenaar uit Melbourne al eerder in andere Australische musea naakte rondleidingen gegeven. Zo liepen mensen in hun blootje in het Australian Center for Contemporary Art en het museum of Old and New Art.

 

De blote rondleidingen zijn alleen voor volwassenen en worden buiten de normale openingstijden gegeven. Het geëxposeerde werk van Ringholt gaat, heel toepasselijk,over thema’s als angst en (publieke) schaamte. Deze thema’s worden vervolgens ook in de blote rondleidingen doorgevoerd. Alleen volwassenen kunnen deelnemen en de naakte rondleidingen vinden plaats buiten de normale openingstijden.  

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde