Boze naturisten in Wales

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

strand
strand
"Hoe durven ze ons 'swingers' of 'perverselingen' te noemen", reageerden naturisten in Wales boos nadat de Welshe raad aangaf er sterk over na te denken een naturistenstrand in Carmarthensire te verbieden. Volgens de raad waren er klachten over naakte strandgangers, maar ook van vrouwen die zeiden op het rustige Cefn Sidan strand van Pembrey oneervol benaderd te zijn door naakte mannen. Door naturisme, swingers en perversiteit over één kam te scheren wordt het naturisme door de autoriteiten zwart gemaakt, aldus de naturisten.

De raad zei dat de klachten over naakte strandgangers afkomstig waren van mensen en fietsers die langs het bewuste strand kwamen. Het strand is officieel ook geen naturistenstrand, maar staat als 'gedoogstrand' genoteerd bij een aantal onafhankelijke naturistenwebsites.

Onderscheid

Volgens naturist Joe Folder (72), oprichter van naturistencamping Tything Barn Naturist Site in Williamston (Pembrokeshire), gebeurt het lastigvallen van vrouwen absoluut niet door 'echte' naturisten. "Dit gedrag mag naturisten dan ook niet worden aangerekend", zo verklaart hij op Walesonline. "De handhavers van de orde moeten onderscheid maken tussen de echte naturisten en degenen met minder eerbare bedoelingen. Het debat over naturistenstranden wordt al jaren gevoerd en het wordt steeds grimmiger. Het is maar wat gemakkelijk om naturisme over één kam te scheren met swingers en pervers gedrag. Dat dit wordt geaccepteerd is echt belachelijk. Ook is er de laatste jaren in Groot-Brittannië bijna een fobie aan het ontstaan over naaktheid. Het is niet eng of onnatuurlijk. Naturisten zijn mensen zijn die het prettig vinden om zonder kleren te recreëren. Onder onze campinggasten zijn rechters, leraren en advocaten. Bloot is de natuurlijkste zaak van de wereld en door alle commotie en belachelijke redeneringen over naturisme zijn er steeds meer mensen die het 'privé' houden. Het is toch stuitend dat leraren bang worden voor hun baan door al die negatieve uitlatingen over naturisme."

Victoriaanse wetten

Een woordvoerder van de Club van Walker's website, die regelmatig over naakt wandelen publiceert, liet Walesonline weten: "In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er geen wet in Groot-Brittannië die zegt dat publiekelijk naakt illegaal is. Victoriaanse wetten op de 'onfatsoenlijke blootstelling' werden een paar jaar geleden ingetrokken en vervangen door een wet die zegt dat bloot alleen strafbaar is als het angst en gevaar veroorzaakt. Voor naakte wandelaars geldt dat ze dus overal bloot mogen lopen, tenzij in bebouwde gebieden en drukke plaatsen."

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde