Naakt de tuin in?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tuinieren
Tuinieren
Morgen is het de zevende keer dat de ‘Internationale Naakt Tuinieren Dag’ gehouden wordt. Het blijkt dat naturistisch tuinieren, na naakt zwemmen, de meeste geliefde blote bezigheid is. Naakt tuinieren blijkt niet alleen leuk, het is ook een bezigheid die je prima in je blootje kunt doen. Juist door bloot te tuinieren voelen mensen zich nog dichter bij de natuur, zo is de motivatie van de tuinders om deel te nemen aan de Blote Tuinieren Dag.
Of het weer morgen gunstig genoeg is voor de blote activiteit valt nog te bezien. De vooruitzichten zijn niet geweldig: een groot deel van de dag is het somber en grijs met af en toe regen. Daarnaast is het koud: door de noordelijke stroming vanaf de Noordpool stroomt koude lucht Nederland binnen en wordt het niet warmer dan een graad of 10. Wie desondanks naturistisch de tuin in wil: er is voor de Internationale Naakt Tuinieren Dag geen politieke of andere agenda, behalve dan dat je van de natuur moet genieten.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde