Bloot zijn is niets geheimzinnigs

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Blote jonge mensen
Bloot
Jonge mensen zitten rond een tafel. Ze lachen, eten en praten met elkaar. Het plaatje ziet er ontspannen en zorgeloos uit. Het kan iedere groep jonge mensen zijn, alleen… ze zijn allemaal volledig naakt. En nee, het is niet een gewone bijeenkomst in een bijzonder kantoor of zo, het is een portret van een aantal Britse jonge naturisten die laten zien dat er niets engs of vreemds is aan bloot zijn. Fotografe Laura Pannack maakte een serie 'blote' foto’s voor haar eerste tentoonstelling bij Gallerie ‘One and a Half’ in Londen.

Met het beeldmateriaal wil ze een kijkje geven in het leven van de jonge naturisten en daarmee het stigma en beladen beeld wegnemen dat ‘bloot’ nog vaak oproept. ‘Bloot is namelijk heel gewoon en niet iets om geheimzinnig over te hoeven doen’, aldus Pannack. De drie verdiepingen van de galerie symboliseren de stadia van naaktheid. Hoe hoger je komt, hoe bloter de foto’s worden, daarmee gaat de fotografe een uitdaging aan met het idee dat blote foto’s alleen bekeken worden door voyeurs. Met haar foto's wil ze bewijzen en laten zien dat je als mens in je blootje volledig verbonden kunt zijn met je lijf en dat leeftijd, vorm en kleur van je lichaam niet van belang is. "Door bevrijd te zijn van de kleding die voor een groot deel je eigen sociale identiteit bepaald, kun je zijn wie je bent", aldus Pannack. De expositie is tot 29 juni te zien in Londen, Gallerie One and a Half, Arleigh Road.
 

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde