Gekleed naar een naturistenterrein

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naturisme
Naturisme
Ben je nieuwsgierig naar wat naturisme is? Heb je vragen over naturisme? Je kunt op zondag 3 juni terecht bij een groot aantal naturistenverenigingen en naturistenterreinen om de aanwezigen het ‘Hemd van het Lijf’ te vragen, want dat is het thema van deze Open Dag.

Volgens de NFN recreeëren zo'n 2 miljoen Nederlanders (wel eens) bloot. Op vakantie in het buitenland, op het naaktstrand of gewoon in de eigen achtertuin. De Open Dag is bedoeld om nog meer mensen kennis te laten maken met naaktrecreatie. Mensen die nog geen ervaring hebben met naaktrecreatie, kunnen komen kijken hoe het bloot recreëren op een verenigingsterrein of naturistencamping is georganiseerd.

Met of zonder kleding
Bloot is op deze dag heel gewoon, maar zeker niet verplicht. Dus wil je wel graag eens een kijkje nemen, maar houd je liever je kleren nog even aan dan is dat absoluut geen probleem.
Kijk op de website van de NFN om te zien welke terreinen deelnemen aan de Open Dag Naturistenterreinen 2012.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde