Strijd om naaktstrand Almere

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zilverstrand Almere
Zilverstrand Almere
Het Zilverstrand bij Almere dreigt verloren te gaan voor het naturisme. In de plannen voor verbreding van de A6 wordt het strand omgevormd tot evenementenlocatie, waarmee de toekomst voor naaktrecreatie onzeker is geworden. De Naturisten Federatie Nederland (NFN) probeert de gemeente Almere te bewegen het naaktstrand in ere te houden.


“Het zou ontzettend zonde zijn als dit strand verdwijnt”, stelt Bernd Huijser van de NFN op de website van de krant Almere Vandaag. “Het is een populair strand. Mensen uit Almere, Amsterdam en het Gooi kunnen er goed terecht. Uit onderzoek onder onze achterban is gebleken dat mensen juist behoefte hebben aan een naaktstrand in de buurt. Bovendien heeft de gemeente Almere de laatste jaren het strand goed onderhouden.”

Opheldering gevraagd

De NFN heeft inmiddels contact opgenomen met Almere. “We hadden al wat contacten met de gemeente”, zegt Huijser. “Ik heb nu om opheldering gevraagd aan wethouder Duivesteijn maar nog geen reactie gehad. Het is namelijk niet duidelijk of er helemaal geen naaktstrand komt of dat zo’n strandgedeelte gewoon nog niet is ingedeeld.”
De NFN roept in de tussentijd bezoekers van het strand op om zich te melden en aan te geven wat de consequenties zijn mocht het naaktstrand verdwijnen.

Vind jij dat op het Zilverstrand ook in de toekomst een officieel gedeelte voor naaktrecreatie moet worden ingericht?


 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde