Bloot debat in San Francisco

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Protest tegen blootverbod in San Francisco
Protest tegen blootverbod in San Francisco
San Francisco staat bekend als een vrije stad. Zo vrij zelfs, dat je in sommige delen bloot over straat mag. Deze verworvenheid zien tegenstanders graag geschrapt, het liefst zo snel mogelijk. Aanhangers van het naaktlopen doen er echter alles aan om te voorkomen dat het in de stad aan de Amerikaanse westkust tot een heus verbod komt. Een van hen is Gypsy Taub, die tijdens een hoorzitting over de kwestie alle aanwezigen plots confronteerde met haar naakte lichaam.De actie van naturiste Taub, tijdens een zitting van het Board of Supervisors’ Neighborhood Services Committee, leidde volgens een verslag in de San Francisco Chronicle tot applaus en gejuich. “Het verbod op naaktheid is on-Amerikaans en ongrondwettelijk”, aldus Taub. “Wij doen niemand kwaad.” Ze werd uiteindelijk door twee agenten uit de zaal verwijderd. In de gang moest Taub haar jurk weer aantrekken. Of haar protest heeft gewerkt, wordt duidelijk op 20 november. Die dinsdag wordt er gestemd over het verbod op naaktlopen.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde