‘Nieuw elan in naturisme’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vlaggen inf-congres
vlaggen inf-congres
Het naturisme maakt wereldwijd een positieve ontwikkeling door. “De acceptatie is groeiende. Natuurlijk, we zetten niet altijd grote stappen, maar we gaan vooruit”, stelt  voorzitter Sieglinde Ivo van de Internationale Naturisten Federatie na het jongste congres. Volgens haar groeit het aantal naturistische mogelijkheden door de recente toetreding van landen als Polen en Brazilië. Daarnaast staat Chili op het punt om lid te worden van de INF-FNI. “Het mooiste is dat deze federaties vooral zijn opgezet door jonge mensen met frisse ideeën. Zij zorgen in het internationale naturisme voor nieuw elan.”

Alle positieve ontwikkelingen ten spijt, de voorzitter moest tijdens het INF-FNI-congres ook een tegenvaller slikken. De American Association for Nude Recreation (AANR), met 260 aangesloten clubs in Noord-Amerika, besloot het lidmaatschap van de internationale federatie op te geven. “De INF-FNI is met 23 Europese en 7 leden van overzee een wel erg Europese organisatie”, aldus woordvoerder Dean Hadley. “Wij hebben het gevoel niet meer, dat het lidmaatschap voor de AANR nog langer een toegevoegde waarde heeft. En bovendien kunnen we het geld dan anders gaan gebruiken”. De 32ste editie van het INF-FNI-congres werd in september gehouden in villaggio naturista Pizzo Greco in Italië.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde