Een volle naturistisch agenda

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

de weg van het naturisme
de weg van het naturisme
De agenda van de bewuste reiziger loopt de komende maanden al aardig vol. Eerst op 11/11 de Dag van de Duurzaamheid; dan op 10, 11 en 12 december de beurs Naturisme Totaal in Utrecht en van 12 tot en met 16 januari 2011 de jaarlijkse Vakantiebeurs in de Jaarbeurs. Kortom, gelegenheid genoeg om het laatste nieuws te weten te komen over wellness, naturisme en ecotoerisme. Maar 2011 heeft meer mooie evenementen, zeker als het dragen van kleding niet het allerbelangrijkste is in je leven.

 Van Amsterdam tot Zaragoza

Neem de World Naked Bike Ride (WNBR). De eerste blote fietsers reden in het begin van dit millennium door Zaragoza, uit protest tegen de toenemende macht van de automobilist. Vancouver in Canada volgde in 2002 weliswaar het voorbeeld van Spanje, maar pas in 2004 was er sprake van een wereldwijde organisatie. In dat jaar werd in een kleine dertig steden zonder of met weinig kleding gereden, waaronder Barcelona, Chicago, Londen, Los Angeles en… Apeldoorn en Arnhem. Sindsdien is Nederland er elk jaar bij geweest, met Nijmegen, Utrecht en Amsterdam.

world naked bike ride
world naked bike ride
In 2011 kun je op zaterdag 12 maart heerlijk in je blootje rijden op het zuidelijk halfrond. Die kans krijg je in liefst 26 steden, zoals Buenos Aires (Argentinië), Melbourne en Sydney (Australië), Pretoria en Kaapstad (Zuid-Afrika), Hobart (Tasmanië) en Golden Bay (Nieuw-Zeeland). Het noordelijk deel van de aarde volgt een paar maanden later, in het weekeinde van 11 en 12 juni 2011. Op de lijst van deelnemende steden staan onder meer Amsterdam, Londen, Brussel, Madrid, Chicago en uiteraard... Zaragoza.

Bloot zwemmen en open dagen

Veel rijders hebben dan waarschijnlijk al een kleurtje, want die zijn zondag 5 juni naar de open dag van een naturistenterrein in de buurt geweest. Ook zo’n dag met een lokale ontstaansgeschiedenis, die inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd evenement. Dat kunnen we straks wellicht ook zeggen van de derde zondag in juli. In navolging van Spaanse naturisten zwemt op 17 juli 2011, als het goed is, de hele wereld zonder badkleding.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde