Nieuw naturistencomplex op Fuerteventura

2.2272727272727 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Op Fuerteventura gaat 1 oktober een nieuw naturistencomplex open. Gran Hotel Natura ligt in het uiterste noorden van het Spaanse eiland, bij het dorp Corralejo. Het resort met 56 appartementen ligt direct aan zee. De accommodatie is eigendom van twee Nederlanders, die als medewerkers van Magnolias Natura op Gran Canaria de nodige ervaring hebben opgedaan met naturisme.


Gran Hotel Natura heeft onder meer twee zwembaden met lounge bar, alle met een panoramisch uitzicht. Het complex beschikt bovendien over een sauna, fitnessruimte en minigolf. Gasten kunnen gratis gebruik maken van een computer, om contact te onderhouden met familie en vrienden.
Lunchen kan in de lounge bar of in het restaurant, waar ’s avonds á la carte kan worden gegeten met een ruime keuze aan vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Ook worden er dagmenu’s aangeboden. Wie zelf wil koken, kan ingrediënten kopen in een kleine supermarkt naast de receptie. Het complex is het hele jaar open.

Corralejo, populaire badplaats

Gran Hotel Natura ligt op nauwelijks vijf autominuten van Corralejo. Het voormalige vissersdorp is inmiddels uitgegroeid tot een toeristische stad, met bars en restaurants. De badplaats is vooral populair bij watersporters, gezien de mogelijkheden voor windsurfen, kitesurfen en golfsurfen.
De omgeving van Corralejo heeft veel weg van de Sahara en is omgeven door zandduinen, die tot aan zee uitlopen in zandstranden, waar naaktrecreatie heel gebruikelijk is. In het achterland ligt het natuurpark El Jable, dat bestaat uit stuifduinen. Corralejo ligt op ongeveer 35 kilometer van de internationale luchthaven van Fuerteventura; de transfer naar hotel Natura neemt ongeveer 40 minuten in beslag.
Het Canarische eiland kent overigens nog een naturistencomplex. Monte Marina ligt aan de zuidoostkust in het dorp Esquinzo.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde