Verleidingen op Vritomartis

1.7647058823529 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naarmate we onze bestemming Vritomartis op Kreta meer en meer naderen, neemt bij mij de spanning toe. Ik ben namelijk nog nooit op een naturistenvakantie geweest. Het warme welkom bij de receptie neemt al snel een deel van mijn angsten weg en mijn nervositeit zal in de loop van de week volledig verdwijnen, door de natuurlijke atmosfeer op deze bijzondere accommodatie. Of de personeelsleden nu kleren droegen of niet, ze waren persoonlijk, vriendelijk en er was altijd ruimte voor een praatje.

 

Het zwembad werd mijn vakantiedomein. Elke morgen begon ik mijn dag met een duik - een geweldige manier om wakker te worden. Het viel me op dat iedereen onder de douche sprong, voordat ze het zwembad in gingen. Dit betekende dat het bad altijd schoon was. Vritomartis heeft twee zwembaden - eentje voor volwassenen en eentje voor kinderen. Ik genoot ervan om te kijken naar de kinderen die wat speelgoed leenden en er in hun bad mee speelden. Het beviel me dat het hotel ook aan de kinderen had gedacht.

Relaxen

Tijdens mijn naturisten-ervaring bij Vritomartis kreeg ik nog een massage. Een getrainde masseur gaf me een volledige lichaamsmassage van een uur, een geweldige manier om de spanningen in mijn lichaam weg te krijgen.

En dan over het eten. Normaal gesproken ga ik niet mee met de hype over de buffetten in een hotel; altijd monotoon en saai. Maar dit was in Vritomartis echter anders. Ik was blij verrast. Het personeel verzorgde gevarieerd eten, dat prikkelend en goed was. De Griekse specialiteiten waren altijd vers, en de salades waren geweldig. Het strand bestond voornamelijk uit kiezels, net zoals in het grootste gedeelte van Kreta. Je kunt een ligbed huren als je op het prachtige strand wilt liggen.

We moesten na een week plezier Vritomartis weer verlaten. Mijn vrienden vonden het ook geweldig, en we kunnen niet wachten om snel weer terug te gaan.

Een kort verslag van Bradley Swenson, die in Griekenland kennismaakt met het naturisme.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde