Nieuw keurmerk naturistenterreinen

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De Dordtse naturistenvereniging Goed Af kreeg afgelopen woensdag als eerste terrein het keurmerk van de Naturisten Federatie Nederland (NFN). Het keurmerk is een formele erkenning van bepaalde naturistische normen en waarden. Maar wat maakt een terrein met zo’n keurmerk dan anders dan andere naturistenterreinen?

 

 

Volgens de NFN hebben de ontvangers van een keurmerk een verklaring ondertekend, waarin ze onder andere beloven duidelijk aan te geven wanneer naaktheid wordt verwacht en gasten vriendelijk en respectvol te behandelen. Ook ondertekenden ze het Protocol bij ongewenst gedrag binnen de NFN – Wat doe je dan?  Met dit protocol wordt de veiligheid van bezoekers zoveel mogelijk gewaarborgd. Een onderdeel is bijvoorbeeld de verplichting om (een vermoeden van) ongewenst gedrag te melden bij de Veiligheidscommissie van de NFN.

Natuurlijk zijn normen en waarden zijn toch kenmerkend voor naturistenterreinen, maar volgens de NFN kunnen naturistenverenigingen of terreineigenaren die het keurmerk dragen nu ook actie ondernemen wanneer mensen zich niet aan de regels houden. Momenteel ligt nog van vijf andere aangesloten campings en organisaties het verzoek om het keurmerk toegekend te krijgen. Naar verwachting volgen er in het najaar nog eens 14.
Lees meer over het Keurmerk ‘prettig bloot’ en het protocol.

Wat vind jij: is zo''n keurmerk nodig of niet?

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde