Hé, een blote 1 aprilgrap!

0.66666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naakt en 1 april, het blijft een aanlokkelijke combinatie voor mensen die graag als lolbroek, grappenmaker of entertainer door het leven gaan. Zo kondigde Johan Vlemmix enkele jaren geleden aan dat hij bloot een nudistenbeurs in Nederland zou bezoeken, maar dat was natuurlijk een stevig aangeklede 1 aprilgrap van de BN’er.

Net als die van Han van der Horst in Dichtbij.nl van deze week. Onder de kop ‘Naaktrecreatie op de Westmolenstraat’ citeert hij uit het laatste nummer van ‘Vrij Leven, naturistisch maandblad’, waarin staat dat een bouwterrein aan deze straat in Schiedam voorlopig een terrein voor naaktrecreatie wordt. De Nederlandse Vereniging voor Naturisme, die ook het idee opperde, krijgt het beheer, aldus de schrijver. ‘Voor de bezoekers worden enkele faciliteiten ingericht, zoals een (ont)kleedruimte, kluisjes en een beschutte koffiehoek’.

Het college van B&W was meteen enthousiast over het plan en dus verricht wethouder Arie Wijten volgende week dinsdag om 14 uur de officiële openingshandeling, schrijft Van der Horst. En daar hoort dan natuurlijk de zinsnede bij: ‘hij wordt daarbij geassisteerd door enkele naturisten’. Jammer dan we een heel jaar moeten wachten om er achter te komen wat Han voor 2015 weet te verzinnen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde