Kamperen met je billen bloot

1.7840909090909 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_250_180_16777215_00_images_stories_naturisme_frankrijknaturisme_belezymensen.jpgUit nood geboren. Dat was onze eerste naturistische kampeerervaring. We wisten wel wat naturisme was, maar hadden er nog nooit aan gedacht om het zelf eens uit te proberen. Tot die ene keer in Frankrijk dus, zo'n 20 jaar geleden. We gingen met de kinderen, destijds 8 en 12 jaar, op weg voor een zonnige vakantie in Frankrijk.

 

 

Zoals altijd

Net als altijd haken we de caravan achter de auto en vertrekken. Ook nu hebben we niet gereserveerd omdat we het leuker vinden om te zien waar we uitkomen. Voor het eerst in jaren zit het ons niet mee. De campings waar we ons melden zitten allemaal tjokvol. Het wordt later en later en de stemming in de auto is ondertussen tot onder het nulpunt gedaald. Toen, nog zonder internet, had je gidsen bij je om campings te zoeken. We ploegen ons een weg door de vakantiespullen en vinden de stapel gidsen die we van iemand hebben gekregen. Er zit ook een gids met naturistencampings bij. Misschien kunnen we hier een plekje vinden. Het zal op zo'n naturistenterrein toch niet zo druk zijn? Of we het leuk vinden weten we niet, maar één nachtje moet te doen zijn. Als we maar ergens kunnen staan. Snel! We besluiten het er op te wagen.

Blote hulp

Een blik in de gids leert ons dat er twee campings in onze directe omgeving zijn. Aan de hand van de beschrijvingen (zwembad, kinderactiviteiten) maken we een keus. Dan volgt, want nog geen navigatiesystemen, de zoektocht naar de camping. Met hulp van een vriendelijke Fransman komen we bij het toegangshek en bellen aan. We worden allerhartelijkst ontvangen door de campingbeheerder. Ja, er is nog plaats, en ja, we moeten lid worden van de club, maar geen nood, dat kan gewoon ter plekke en mag ook straks hoor, als we even bijgekomen zijn. "Zoek maar een plekje uit", is de boodschap. En wat een grote plekken zijn dat.  We vinden er een achteraan op het veld. Wel zo prettig. Als we uitstappen, schiet een aantal mensen ons spontaan te hulp met het afhaken en neerzetten van de caravan. Die blote hulp is zeer welkom en al snel zijn we geïnstalleerd. Na wat dralen en tijdrekken moeten ook wij uit de kleren. De eerste 5 minuten is wat onwennig, maar dan zijn we de schaamte voorbij. We lopen een rondje om de camping te verkennen en zien gezinnen met jonge kinderen, oudere echtparen en ja, ook tieners. Al die kampeerders doen niet anders dan al die dingen die je op een textielcamping ook doet. Maar dan in je blootje.

Hoe gemakkelijk

Strand
Strand
De volgende dag besluiten we er nog een dagje achteraan te plakken. En de dag daarna blijven we ook.... Uiteindelijk staan we een volle week op de camping en leren alle geneugten van het naturistisch kamperen kennen: lekker douchen zonder dat je in een veel te klein hokje moet afdrogen en aankleden. Zwemmen zonder zwembroek blijkt een verademing: geen nat stukje plakkerige stof. Streeploos bruin is echt heel mooi en wat is het heerlijk op het strand zonder bikini. Wat we ook leren is dat naturistisch kamperen niet betekent dat je kou moet lijden. Is het wat frisser dan trek je gewoon iets aan.

Sinds die zomer kamperen we bij voorkeur op naturistenterreinen. Wat een vrijheid. En wat een gemak ook: je kunt met veel minder kleding toe. Je pakt een tas met spullen voor als je de camping af gaat, voor ’s avonds en voor als het koud wordt. Het ligt aan de camping of je bloot in de supermarkt of de bar mag, maar als dat niet is toegestaan sla je gewoon een omslagdoek of handdoek om. Het merendeel van de dag draag je gewoon je vel. Makkelijk wassen!

Gewoon, zoals je bent

Wij zijn blij dat we destijds, bij toeval, het naturisme hebben ontdekt. We ontdekten vrijheid, gemak en een fijne sfeer. We weten dat op een naturistenterrein de mens geaccepteerd wordt zoals hij is. Kleren maken hier niet de man, de man is gewoon een mens. Zoals jij en ik. Oud en jong, met en zonder kinderen. Met of zonder handicap. Het zijn mensen die het leuk hebben in hun vakantie. Die kamperen, zonnebaden, zwemmen, kaarten, spelletjes doen, eten en drinken. Maar dan met de billen bloot.

Reacties  
#1 henk 27-07-2014 19:26
het lijkt me heerlijk om me eens bloot gegeven ik doe het thuis als ik alleen ben vaak ben bang dat ik een erectie krijg en ben bang dat mensen me bekijken.
Citeer
#2 kris van cotthem 19-08-2014 11:58
ik herken veel dingen in dit thema, ben ook van kleine jongen op naaktcampings terecht gekomen,nooit last gehad en schaamte ;het is gewoon zalig verblijven, de rust en stilte ,vrijheid en sfeer.SUPER;zou w het graag blijven doen maar als alleenstaande is het niet mogelijk .
Citeer
#3 wolter 28-10-2014 17:08
het is prettig om naakt te zijn
Citeer
#4 MICHEL 21-11-2016 23:00
WAAUW IK VIND HET EEN ZALIG GEVOEL WAT WIL EEN MENS NOG MEER .ALS KIND LOOP IK AL IN MIJN BLOOTJE ZELFS TOT MIJN 13JAAR HEB IK ZELFS OP EEN GEWOON STRAND IN MIJN BLOOTJE
GELOPEN IK BEN EEN JONGEN JA DAT KAN NOG OP DIE LEEFTIJD DAN BEN JE NOG KLEIN GESCHAPEN ALS IK OUDER WERD WAS HET IN ONDERBROEKJE HOEWEL DIT NIETS TE MAKEN HAD
MET NATURISME TOCH VOELDE IK MIJ GOED HOE MINDER KLEREN HOE BETER MET NADERHAND ALLEEN TE WONEN BEN IK INGESCHREVEN IN EEN NATURISTENCLUB DE TIJD GING DUS WEER IN
Citeer
#5 bert 25-01-2017 14:18
Ik ben ook een alleenstaande man en zou graag naar naaktcamping willen , maar blijf daar missch ook eenzaam.
Citeer
#6 Gerard 01-04-2017 16:43
Bert,
je komt toe op een camping, vindt een plaatsje en je maakt meteen kennis met je buren. In het weekend is er vaak een gezamenlijk maaltijd en leer je nog meer mensen kennen. Je speelt petanque, wandelt en zwemt. Allemaal mogelijkheden om met anderen in contact te komen.
Maar je moet als alleenstaande wel zelf het contact met je mede vakantieganger zoeken.
Veel vakantieplezier , Gerard
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde