Bloot op vakantie in Thailand

1.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Chan Resort Thailand
Chan Resort Thailand
Bij naturisme denk je al snel aan de vakantiemogelijkheden in Europese landen als Frankrijk, Kroatië, Spanje of Italië. Maar ook elders in de wereld kun je bloot vakantie vieren, zoals in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en het Caribisch gebied. Azië is nog een witte vlek, maar daar komt snel verandering in als het aan de Naturisten Federatie van Thailand ligt.

 

De Naturist Association Thailand, in 2007 opgericht door een Deen, heeft deze maand een eerste internationale conferentie gehouden. Vertegenwoordigers uit 12 landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Denemarken, Zuid-Afrika, India en Bangladesh, waren naar het naturistische Chan Resort in Pattaya gekomen om te praten over de mogelijkheden om naaktrecreatie in Thailand en Zuidoost-Azië uit te bouwen.

Waar in Thailand?

In Thailand zijn de weinige naturistische mogelijkheden vandaag de dag vooral te vinden in de omgeving van het toeristische Pattaya; al zijn er ook accommodaties op Phuket en in Cha Am waar blote zonaanbidders welkom zijn. Naast Chan Resort in Pattaya zijn er drie eilanden in de buurt waar je bloot kunt recreëren:

  • Koh Larn (het zuidelijk deel van Samae Beach en het oostelijk deel van Nual Beach)
  • Koh Rin (de volledige kustlijn)
  • Koh Mak (Ao Pra Beach, direct ten westen van het (niet-naturistische) Cococape Resort)

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde