Naakt kijken naar naakten

1.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

In Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is naakt niet ongewoon; bekijk hiervoor bijvoorbeeld werken van Auguste Rodin of Aristide Maillol. Bewegende naakten zijn er echter een bijzonderheid, zo bleek recentelijk. Voor een aflevering van Boijmans TV wandelden leden van de Nederlandse naturistenverenigingen DNSV Goed Af, NAVAH en Hellevoetsluis (NVH) bloot door de zalen.

Ze spraken in de betreffende aflevering onder meer over schaamte. Meekijken naar bloot? De tentoonstelling vond plaats in 2010. 
Boijmans van Beuningen scoort hoog als het gaat om bijzondere presentaties en staat niet voor niets in de top 50 van best bezochte attracties in 2010. De Efteling staat op de eerste plaats. Lees het artikel over deze top 50.

Frankrijk is het nummer 1 land voor naturistische vakanties, op de voet gevolgd door Kroatië. Puur op reis zette de Franse naturistenterreinen en Franse naturistenstranden  overzichtelijk bij elkaar. Ook in Kroatië kun je bloot. Lees de reportage over Koversada . Liever naar de Canarische eilanden?

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde