Naakt dineren in Italië

1.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tot 2006 was naturisme verboden in Italië. Anno nu telt het land zo'n 600.000 naturisten. En om die in de gelegenheid te stellen naakt uit dineren te gaan organiseert de eigenaar van restaurant L'Italo Americano op de Via San Clemente in Milaan vrijdag 15 juli het allereerste nudistendiner in dit Zuid-Europese land.

Volgens de eigenaar is het 'naakt dineren' een prima manier om omgedwongen met andere naturisten in contact te komen. Hij benadrukt dat het niets te maken heeft met seks of swingers, waar naturisme vaak mee wordt verward. Iedereen die zich tijdens het eten onbetamelijk gedraagt wordt dan ook uit het restaurant gezet.

Dat die verwarring er ook bij de vaste gasten is blijkt uit de reactie van een vrouw die zegt nu nooit meer een voet in het restaurant te willen zetten. "Al was zij wel degene die voorstelde om onze 'reguliere' avonden op te leuken met 'lap dances'. Beetje hypocriet dus", zo zegt de eigenaar tegen Milano Today.

De prijs voor een avondje naakt dineren en dansen is € 50 voor mensen die lid zijn van de Italiaanse Naturisten Vereniging en € 100 voor hen die geen lid zijn. Romantisch wordt het zeker: in plaats van elektrisch licht staan er kaarsjes op tafel. Tot nu toe hebben ruim 40 mensen zich aangemeld voor het diner. Bij succes wordt elke week een naturistisch diner georganiseerd.
Het idee van het naakt dineren komt van het restaurant in Londen dat recent en met succes haar deuren opende voor naturisten.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde