Bredene pikt naaktstrand in voor textielgasten

3.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vrouw op naaktstrand ©puurnaturisme
Vrouw op naaktstrand ©puurnaturisme

Naar het naaktstrand? Helaas. Voor naaktrecreanten is er deze zomer geen plek in Bredene. Op het enige officiële Belgische naaktstrand zijn straks alleen zwembroeken, bikini’s en badpakken te zien. Het gemeentebestuur pikt de ruimte van het naaktstrand in om textielgasten vanwege de coronamaatregelen beter over de totale kustlijn van Bredene te kunnen spreiden.

Naturisme op Gran Canaria

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

bord naaktstrand
Bord naaktstrand Gran Canaria
Van de Canarische Eilanden hebben Gran Canaria en Fuerteventura verreweg de beste naturistische mogelijkheden. Op Gran Canaria vind je naast officiële naaktstanden ook fijne andere stranden en plekjes waar je ongestoord naakt kunt zonnen. Dit omdat naturisme in beginsel in Spanje overal is toegestaan. Natuurlijk moet je altijd wel rekening houden met de lokale gewoonten, zeden en gebruiken.

Verrassende ontdekking op Brač

1.3823529411765 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Supetar ©puurnaturisme
Naaktstrand Supetar ©puurnaturisme

Je zou zomaar verliefd worden op de receptioniste van hotel Amor. De lieftallige schoonheid doet de viersterrenstatus van de accommodatie in Supetar op het Kroatische eiland Brač alle eer aan door niet eens een wenkbrauw op te lichten, als de gast uit Nederland plompverloren de weg vraagt naar het dichtstbijzijnde naaktstrand. En zo doen we een verrassende ontdekking op Brač.

Corsica: zon, zee, naaktstrand

0.98214285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand Corsica@Puur Naturisme
Naaktstrand Corsica@Puur Naturisme

Het zoeken naar officiële naaktstranden op Corsica levert op de gezaghebbende website van de Fédération Française de Naturisme - de Franse tegenhanger van de Nederlandse NFN - geen enkele hit op. Maar dat betekent gelukkig niet dat het Franse eiland in de Middellandse Zee een witte vlek is als het gaat om streeploos bruinen.

Lekker bloot op 7 wereldstranden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

naaktstrand
naaktstrand
Mooie zandstranden, schitterende baaitjes. Officiële plekken waar je naakt in de zon mag liggen of 'gedoogplekken'. We kunnen een eindeloze opsomming maken van de lekkerste plekken op aarde. We maken een keuze uit de vele tips die we tegenkomen, of die lezers ons sturen. De lijsten met naaktstranden zijn nog lang niet compleet, dus vul ze alsjeblieft aan met jouw tips en suggesties. Zo kunnen we allemaal genieten van een zonnige, blote zomer. Dit keer weer 7 mooie, bijzondere stranden. Een aantal zelfs onder de rook van een wereldstad!

Top-45 van naaktstranden met extra’s

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand_Spanje ©puurnaturisme.nl
Naaktstrand_Spanje ©puurnaturisme.nl

Het is met naaktstranden net als met smaak: er valt niet over te twisten. De top-45 van wereldwijde toppers, uitgebracht door reiszoek-machine Globe-hunters.com, is wel bijzonder, want dit keer is niet alleen de ligging om bloot te recreëren doorslag-gevend. Ook extra’s als veiligheid voor mensen uit de LHBTI-gemeenschap, de kosten voor een Airbnb in de omgeving, de gemiddelde zomertemperatuur, het aantal zomerse zonne-uren en de UV-score zijn meegewogen om tot het blootste paradijsje op aarde te komen. En die nudist beach ligt in Spanje, ten zuiden van Cádiz (Andalusië) en heet Playa de Bolonia.

Naakt- en naturistenstranden in Frankrijk

1.7380952380952 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Riva Bella, Corsica, Frankrijk
Naaktstrand Riva Bella, Corsica, Frankrijk

Naakt- en naturistenstranden in Frankrijk, ze zijn er volop. Langs de kustlijn van honderden kilometers liggen vele tientallen locaties, waar zonder problemen zonder kleren kan worden gerecreëerd. Puur Naturisme heeft ze eens voor je op een rijtje gezet: de plekken in Frankrijk waar je bloot kunt zonnen en zwemmen en streeploos bruin kunt worden.

Malmö: bloot met vergezichten

1.3166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Een bijzondere blote plekMalmö: bloot met vergezichten

Fietsend vanuit Malmö naar The Bridge – de oeververbinding tussen Zweden en Denemarken en naamgever van de bekroonde misdaadserie – zie ik verscholen in een berm het bord ‘Nudistbad’. Dat vraagt om onderzoek. De lokale VVV weet te melden dat het enige officiële naaktstrand van de stad onderdeel is van Ribersborg, een lange strandstrook langs de Sont. En zo rijd ik een dag later weer op Ribersborgsstigen, een wandel- en fietsboulevard waar de inwoners van Malmö de boel de boel laten en sporten, skaten, fietsen en wandelen, al dan niet met goed gevulde kinderwagens.

De mooiste naaktstranden wereldwijd

1.0576923076923 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Wat is jouw favoriete strand?De mooiste naaktstranden wereldwijd

Naakt- en naturistenstranden zijn over het algemeen rustiger en schoner. Dat je er nog eens streeploos bruin kunt worden weet iedereen die wel eens op een naturistenstrand is geweest. We hebben al vaker lijstjes gemaakt met de mooiste en lekkerste stranden. Dit zijn de 8 stranden die Zoover uitkoos en Puur Naturisme vulde het aan met stranden waarvan wij vinden dat ze eigenlijk niet in het lijstje mogen ontbreken.

's Werelds mooiste naaktstrand ligt in... Frankrijk

0.8695652173913 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De mooiste 9 naaktstranden ter wereld
De mooiste 9 naaktstranden ter wereld
Zoveel mensen, zoveel zinnen. Maar voor TheRichest, naar eigen zeggen The World’s Most Entertaining Site, ligt bij het Franse Port Leucate het mooiste naaktstrand van de wereld. De winnaar wordt op de website vol cijferlijstjes vooral geprezen vanwege de ruimte: liefst 1500 meter strand, met zand van het fijnste soort. Leucate in de regio Languedoc-Roussillon kent bovendien een aantal naturistenresorts, waar bloot en naakt uiteraard heel gewoon zijn.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde