Grottamiranda lokt naturisten naar Zuid-Italië

1.953488372093 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Heerlijk relaxen in het zwembad van Grottamiranda
Heerlijk relaxen in het zwembad van Grottamiranda

Resort Naturista Grottamiranda probeert naturisten uit de hele wereld het allermooiste van Zuid-Italië te bieden. Ver weg van het massatoerisme zetten de Franse eigenaren Martine en Pierre in het hart van de regio Apulië ontspanning, cultuur en sport centraal. De charmante familie-accommodatie in Carovigno is overigens het eerste naturistenresort in Italië zonder kampeerfaciliteiten.

Domaine de la Quiquier, nieuw naturistenresort in Frankrijk

1.5909090909091 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Binnenplaats La Quiquier @Internatuur
Binnenplaats La Quiquier @Internatuur
Het is de droom van menig moderne naturist. Honderden hectare ongerepte natuur in het zuiden van Frankrijk, met in het hart een landhuis dat van alle gemakken is voorzien. Domaine de la Quiquier, zoals de ontdekking van Internatuur in het departement Gard heet, is een privélandgoed in het eeuwenoude dorpje Goudargues, waar de bossen je als het ware uitnodigen voor het maken van blote wandelingen, fietstochten en andere ontdekkingen.

Sea Nat: een oase van rust aan de Belgische kust

1.8095238095238 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur Naturisme
Puur Naturisme
Naturistisch vakantievieren kan in Sea Nat vakantielogies in België. De accommodatie bestaat uit een appartement van ongeveer 60m², met een slaapkamer, living met slaapbank, keuken en badkamer. Daarnaast kunnen gasten gebruik maken van de exotische tuin en het verwarmde zwembad (29°) met  rotsdouche van 36°. Genieten kun je ook op de verschillende terrasjes met tuinmeubilair en ligbedden.

Naturistenhotel op Zakynthos

1.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

naturismehotel op zakynthos
naturismehotel op zakynthos
Op het Griekse eiland Zakynthos ligt naturistenhotel Panorama. Het driesterrenresort ligt in het gebied Vassilikos en wordt gerund door een Griekse familie. De accommodatie ligt op tien minuten lopen van het zand/kiezelstrand van Gerakas. Op stille gedeelten van het strand kan bloot worden gezond of gezwommen. Hou wel even rekening met de caretta caretta. Deze schildpadsoort komt elk jaar juist naar dit strand om te broeden.

Verleidingen op Vritomartis

1.8428571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naarmate we onze bestemming Vritomartis op Kreta meer en meer naderen, neemt bij mij de spanning toe. Ik ben namelijk nog nooit op een naturistenvakantie geweest. Het warme welkom bij de receptie neemt al snel een deel van mijn angsten weg en mijn nervositeit zal in de loop van de week volledig verdwijnen, door de natuurlijke atmosfeer op deze bijzondere accommodatie. Of de personeelsleden nu kleren droegen of niet, ze waren persoonlijk, vriendelijk en er was altijd ruimte voor een praatje.

Nieuw naturistencomplex op Fuerteventura

2.2272727272727 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Op Fuerteventura gaat 1 oktober een nieuw naturistencomplex open. Gran Hotel Natura ligt in het uiterste noorden van het Spaanse eiland, bij het dorp Corralejo. Het resort met 56 appartementen ligt direct aan zee. De accommodatie is eigendom van twee Nederlanders, die als medewerkers van Magnolias Natura op Gran Canaria de nodige ervaring hebben opgedaan met naturisme.

Naturistisch hotel op Mallorca

1.6176470588235 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca
Mallorca
Ook Mallorca heeft een naturistisch hotel: Aparthotel Sa Punta d s’Estanyol. Het complex ligt in het noordoosten van het eiland, vlakbij het stadje Arta. Het hotel bestaat uit 24 rijtjeshuizen van 2 verdiepingen, alle voorzien van airco. De ligging is perfect: direct aan het 1500 meter lange natuurlijke zandstrand Sa Canova, al jaren geliefd bij naaktrecreanten. Bijzonder bij dit complex is het grote zwembad met terrassen en uitzicht over de baai.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde