Na maanden sluiting heeft België weer een naaktstrand

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand Bredene weer open
Naaktstrand Bredene weer open

Dinsdag 1 september is een mooie dag voor naaktrecreanten in België. Op die dag krijgen ze het naaktstrand van Bredene weer terug en mag er weer zonder kleding worden gerecreëerd. Het betreffende strandgedeelte was deze zomer voor iedereen beschikbaar, dus ook textielgasten, om in tijden van corona meer onderlinge ruimte aan de Belgische kust te kunnen realiseren.

Bloot op vakantie, maar niet in Vassaliki

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Bloot: naaktstrand Spanje
Lezen op het naaktstrand ©puurnaturisme.nl

Een blote zomervakantie blijkt dit jaar in grote delen van Europa toch mogelijk. België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Kroatië, Luxemburg. Oostenrijk, Portugal en Tsjechië zijn inmiddels weer open voor toeristen, dus ook voor naakrecreanten. Op 21 juni volgt Spanje (inclusief de Canarische Eilanden) en vanaf 1 juli ook Griekenland.

Blootpromotie via filmpjes en Facebook

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktrecreatie ©puurnaturisme
Naaktrecreatie ©puurnaturisme

Video's bekijken van naturistenterreinen om te ontdekken hoe lekker bloot recreëren kan zijn en in een digitale community meepraten over topless. Gedwongen door de coronamaatregelen kiest NFN BlootGewoon dit jaar voor blootpromotie via filmpjes en Facebook. De traditionele Open Dag Naaktrecreatie van 7 juni wordt vervangen door een videobeleving, de Nationale Toplessdag van 21 juni wordt een Facebookruimte waar vrouwen kunnen praten hoe het is om zonder bovenstukje te zonnen, zwemmen of recreëren.

Internatuur: specialist in blootvakanties, ook in coronatijd

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Blootvakanties, relaxen in het zwembad
Christy-Anne Kniestedt relaxt in zwembad ©internatuur

Internatuur mag met dertig jaar ervaring met recht specialist worden genoemd in blootvakanties. Traditioneel trof Puur Naturisme eigenaresse Christy-Anne Kniestedt in januari dus in het Blootstraatje op de Vakantiebeurs, om te praten over trends en trips voor het komende jaar. Blootcruises waren hot, naturistische hotels in het zuiden van Europa liepen gemakkelijk vol. Van corona had misschien al wel iemand gehoord, maar dat virus stond een vakantieboeking niet in de weg.

Grottamiranda lokt naturisten naar Zuid-Italië

1.7972972972973 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Heerlijk relaxen in het zwembad van Grottamiranda
Heerlijk relaxen in het zwembad van Grottamiranda

Resort Naturista Grottamiranda probeert naturisten uit de hele wereld het allermooiste van Zuid-Italië te bieden. Ver weg van het massatoerisme zetten de Franse eigenaren Martine en Pierre in het hart van de regio Apulië ontspanning, cultuur en sport centraal. De charmante familie-accommodatie in Carovigno is overigens het eerste naturistenresort in Italië zonder kampeerfaciliteiten.

Frankrijk, topper in naturisme

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Zonnen op het naaktstrand
Zonnen op het naaktstrand

Voor naturisten is Frankrijk nog altijd dé topper. Natuurlijk, in het naturisme zijn er mooie ontwikkelingen in Portugal, Italië, Spanje en Thailand, maar met jaarlijks bijna vijf miljoen bezoekers van resorts, campings en naaktstranden blijft Frankrijk 's werelds topbestemming voor mensen die in de vakantie graag zonder kleren recreëren.

In je blootje sporten: heerlijk in de zomer

2.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naakt fitness verbetert het zelfbeeldIn je blootje sporten: heerlijk...

Natte oksels, plakkende sportkleding… vooral in de zomer kan sporten onplezierig zijn. Niet voor niets zijn er sportscholen, zelfs in New York, waar je naakt kunt fitnessen en aan yoga doen. Maar dat kan ook op alle campings van France 4 Naturisme,waar in de buitenlucht of in de fitnessruimte verschillende sportactiviteiten worden georganiseerd die je in je blootje kunt doen.

Open dag naaktrecreatie 2019

2.0555555555556 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktzwemmen ©puurnaturisme.nl
Naaktzwemmen ©puurnaturisme.nl

Genieten in je blootje. Voor veel Nederlanders heel gewoon. Maar voor nog meer Nederlanders een onbekend iets of iets waar ze een bepaald idee of mening over hebben zonder dat ze het ooit zelf hebben ervaren. Een stellige stelling. En om iedereen die naaktrecreatie niet kent of nog nooit heeft ervaren de kans te geven te ontdekken wat het werkelijk betekent is er de jaarlijkse open dag naaktrecreatie.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

‘Naturisme is geen seksuele uitspatting’

Naturisten zijn gewone mensen die zich vrij willen voelen met respect voor elkaar, de natuur en de leefomgeving en die het lichaam de natuurlijkste zaak van de wereld vinden en niet iets om je voor te schamen, schrijft Johan van Knegsel, oud-bestuurslid van naturistenvereniging Solonat, in de brief van de dag in de Volkskrant.

Lees meer

Language

nlenfrde