Het Blootpleintje van de Vakantiebeurs

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Alles over naturistische vakanties op het Blootpleintje
Bloot in de Cariben ©puuropreis

De Vakantiebeurs 2024 kent uiteenlopende thema’s, zoals een foodtour en een duurzaamheidsroute, maar voor naturisten is uiteraard vooral de blote kant van het evenement in Utrecht interessant. De meeste aanbieders van naturistische vakanties en/of bestemmingen zijn te vinden in hal 11, waar het Blootpleintje is ingericht.

Nieuwe eigenaar zorgt voor onrust op El Portús

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naturistencamping El Portús
Naturistencamping El Portús

‘Welcome to paradise’ staat prominent op de website van naturistencamping El Portús. Maar het is crisis in het paradijs vol bloot. Investeringsmaatschappij Newtown Capital S.L., die het resort aan de oostkust van Spanje recent heeft aangekocht, heeft meer dan 200 bezitters van accommodaties gesommeerd te vertrekken. De vereniging van eigenaren van El Portús vecht die beslissing aan.

Textieltoerist duikt op naaktstranden Catalonië

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktstrand in Spanje ©puurnaturisme
Naaktstrand in Spanje ©puurnaturisme

Naaktstranden in de populaire Spaanse regio Catalonië worden meer en meer bezocht door textieltoeristen. Die komen er niet om hun badkleding eens af te leggen en naaktrecreatie te ontdekken, maar vooral vanwege de populariteit van deze vaak afgelegen, rustige kustgedeelten. Club Català de Naturisme (CCN), actief om de belangen van naturisten en nudisten in het noordoosten van Spanje te behartigen, werkt aan een project om naaktrecreatie te beschermen.

Zondag 11 juni: Open Dag Naaktrecreatie

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktrecreatie ©puurnaturisme
Naaktrecreatie ©puurnaturisme

Stel: om wat voor reden ook is het nog nooit van naaktrecreatie gekomen. Tot dusver is het naaktstrand gemeden, wordt de sauna bezocht tijdens badkledingdag en is de tent of camper steevast neergezet op een textielcamping. Maar als dat bloot recreëren een beetje lonkt, is het wellicht interessant om 11 juni 2023 naar de Open Dag Naaktrecreatie te gaan.

Gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden ©puurnaturisme
Gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden ©puurnaturisme

Naaktrecreatie is in Nederland toegestaan op aangewezen locaties én plekken die hiervoor geschikt zijn. Als handhaving en naaktrecreant van mening verschillen over de geschiktheid van een plek, dan is het aan de rechter zich hierover uit te spreken, oordeelde de rechtbank in Utrecht deze week. Een gemeente mag naaktrecreatie niet verbieden.

Zonnen, maar doe het wijs...

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Zonnen op het naaktstrand ©puurnaturisme
Zonnen op het naaktstrand ©puurnaturisme

Nu de zomer is begonnen en de vakantie nakend is, groeit de kans aanzienlijk dat we meer en meer dagen bloot in de buitenlucht vertoeven. Op de naturistencamping, op het naaktstrand of gewoon, heerlijk op de stretcher in de eigen achtertuin. Maar let wel op hoe en wanneer je je blote lijf aan de zon blootstelt!

Vaderdag, voetbaldag, toplessdag

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Nationale Toplessdag©BlootGewoon
Nationale Toplessdag©BlootGewoon

Zondag 20 juni, een dag voor het begin van de echte zomer, is er voor menigeen het nodige te beleven. Voor vaders vanwege Vaderdag, voor voetballiefhebbers die tijdens het EK Italië-Wales en Zwitserland-Turkije krijgen voorgeschoteld en niet te vergeten voor vrouwen, die voor de vierde keer op rij hun Nationale Toplessdag vieren.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde