Het Blootpleintje van de Vakantiebeurs

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Alles over naturistische vakanties op het Blootpleintje
Bloot in de Cariben ©puuropreis

De Vakantiebeurs 2024 kent uiteenlopende thema’s, zoals een foodtour en een duurzaamheidsroute, maar voor naturisten is uiteraard vooral de blote kant van het evenement in Utrecht interessant. De meeste aanbieders van naturistische vakanties en/of bestemmingen zijn te vinden in hal 11, waar het Blootpleintje is ingericht.

In deze bundeling van naturistische vakantiemogelijkheden op de Vakantiebeurs is Internatuur zoals gewoonlijk een belangrijke aanwezige. De aanbieder van naturistische vakanties staat op stand 11.B062 met een breed internationaal programma, waaronder de eigen singlereizen en de cruises met de Big Nude Boat. Daarnaast is bij deze stand onder meer informatie te krijgen van bekende naturistische accommodaties als camping Creuse Nature (Frankrijk), hotel Vritomartis (Kreta) en Lagun Sunset All Natural (Curaçao).

Andere stands op het Blootpleintje zijn die van Flevo Natuur (het naturistenterrein in Zuidelijk Flevoland), NFN Open en Bloot (de belangenbehartiger voor Nederlanders die graag bloot recreëren), Lavinia Naturist Resort (Spanje), Grottamiranda (Italië) en FKK Ada Bojana. Dit naturistenresort in de meest zuidelijke regio van Montenegro is voor het eerst op de vakantiebeurs vertegenwoordigd.

Naturistische vakanties niet alleen op het Blootpleintje

Maar met het Blootpleintje zijn nog niet alle mogelijkheden voor naturistische vakanties genoemd. Ook elders op de beursvloer is her en der informatie over naturisme te vinden, maar dan onder de vlag van een verkeersbureau of campingvereniging. Wie meer wil weten over camping Valalta bij Rovinj moet bijvoorbeeld naar hal 8 waar de stand van Kroatië is ingericht. De Spaanse camping El Templo del Sol heeft een plekje gevonden in hal 7 bij de bestemmingen Zonnig Europa/Middellandse Zee.

De Vakantiebeurs is dit jaar geopend van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari. De openingstijden zijn: donderdag van 09.30 tot 17.00 uur; vrijdag van 09.30 tot 20.00 uur; zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur en zondag van 09.30 tot 17.00 uur. In 2023 werd de Vakantiebeurs bezocht door 65.285 vakantieliefhebbers.

Reacties  
#1 JohnAbc 12-01-2024 17:18
Helaas heb ik geen tijd om te gaan. Het zou wel leuk zijn als er nog eens ergens anders een Blootstraatje zou kunnen komen. Eentje waar verenigingen zich ook kunnen presenteren. En dan heb ik het niet over de Open Dag Naaktrecreatie, want dan moet ik heel Nederland doorcrossen. Ideetje voor NFN?
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde