Bloot de Cariben ontdekken op de Big Nude Boat

4.375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Genieten op het naaktstrand van Half Moon Cay ©puurnaturisme
Genieten op het naaktstrand van Half Moon Cay ©puurnaturisme

De Big Nude Boat, het cruiseschip vol vrolijk bloot, maakte eind februari een tour van liefst twee weken door de Cariben. Puur Naturisme stapte voor de tweede keer in Florida aan boord voor dit bijzondere rondje clothing optional, samen met een kleine tweeduizend bloteriken. Onze ervaringen van vijftien dagen naked fun, onder meer op basis van de FunTimes. In dit dagelijkse bulletin zetten organisator Bare Necessities en cruisemaatschappij Carnival de hoogtepunten op een rij, zowel aan boord als aan land.

Zondag, Dag 1: Welcome Aboard Carnival Pride!

Om de boot niet te missen, zullen we maar zeggen, zijn we al enkele dagen voor de afvaart naar de westkust van Florida gegaan. Vanuit het motel aan de rand van Tampa hebben we zo alle tijd om op zaterdag onder meer Ybor City te ontdekken, de historische wijk vol Latijns-Amerikaanse invloeden die ons direct in Caribische cruisesferen brengt. We gaan ook even pootjebaden in de Golf van Mexico, per slot van rekening hebben we een huurauto. Die leveren we ‘s zondags vlakbij de cruiseterminal in, nadat we daar onze koffers hebben afgegeven. Na een korte wandeling mengen we ons onder onze medepassagiers uit Amerika en verre omstreken, klaar voor de trip van twee weken op de statige Carnival Pride.

Maandag, dag 2: Enjoy Your Fun Nude Day At Sea!

De Italiaanse kapitein zet er op deze eerste van drie zeedagen flink de sokken in, op weg naar Saint Thomas op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het geeft ons alle ruimte het schip te ontdekken en het magazine van Bare Necessities door te lopen. Zo lezen we onder meer dat passagiers aan boord van de Big Nude Boat naakt mogen zijn, tenzij is omgeroepen dat kleding verplicht is. Dat laatste is onder meer het geval als de Pride in een haven ligt afgemeerd. Ook in de eetzalen en in de specialiteitenrestaurants moeten gasten (casual) zijn gekleed. Wie per se ongekleed wil ontbijten, lunchen of dineren kan dat doen in een van de buffetrestaurants. Daarbij wel het verzoek dan op een handdoek of andere bilbescherming te zitten. Een belangrijk verbod is nog het zonder permissie fotograferen van medepassagiers, gekleed of ongekleed. Beeld van Heroes and Villains, een van de grote verkleedfeesten met aantrekkelijke prijzen, is er daarom niet…

Dinsdag, dag 3: Happy Valentine’s Day & Enjoy Your Fun Nude Day At Sea!

Op deze nieuwe dag op zee doen we het opnieuw rustig aan. We laten het mindfulness met Donna, de line dancing met Marylin, de aqua fitness met Sarah en de workshop fotografie met Michael lopen en maken er een zonnig relaxdagje van. Die keuze maken meer mensen, want de bovendekken ogen als één groot naturistenresort. Een fijne afsluiter is het gratis glaasje champagne aan het eind van de middag.

Princess Cays op de Bahama's, met op de achtergrond de Big Nude Boat ©puurnaturisme
Princess Cays op de Bahama's, met op de achtergrond de Big Nude Boat ©puurnaturisme

Woensdag, dag 4: Enjoy Your Fun Nude Day At Sea!

De derde zeedag heeft het karakter van gisteren. Een beetje luieren, wat eten en drinken, lezen, zwemmen en zonnebaden; dat is het wel zo ongeveer. Oh ja, en praten, want dat is wat Amerikanen graag en vooral veel doen. Zo komen we van de 82-jarige Jim te weten, dat hij met vijf vrienden inmiddels aan zijn derde Big Nude Boat bezig is. De voormalige hoogleraar op het gebied van de landbouwtechniek blijkt wars van de verkleedpartijen van zijn landgenoten. “Ik heb vier shirts ingepakt voor deze twee weken, ik ben een minimalist.” We zien hem dan ook niet bij de Roaring 20’s Night, waarin iedereen speels even honderd jaar teruggaat in de tijd.

Donderdag, dag 5: Welcome To St. Thomas!

Het is 06:27 uur als we de baai van Charlotte Amalie op Saint Thomas binnenvaren. De belangrijkste plaats van de Amerikaanse Maagdeneilanden ligt erbij als klein Monaco, met plezierjachten en catamarans alom, tegen een heuvelachtig decor vol bolletjes licht. De Carnival Pride glijdt langzaam naar de kade, waar ons onbekende uitdagingen wacht. Het is de eerste dag met vaste grond onder de voeten, sinds we zondagmiddag uit Tampa zijn vertrokken.

De baai van Saint Thomas vanuit de Skyride ©puurnaturisme
De baai van Saint Thomas vanuit de Skyride ©puurnaturisme
Net als bij alle volgende eilanden hebben we zo’n acht uur om de bestemming te ontdekken. Aangezien we drie dagen overwegend bloot in de zon hebben gezeten, gaan we niet naar de stranden aan de noordkust, maar verkennen we Charlotte Amalie. Per slot van rekening is de Skyride naar Paradise Point hier letterlijk het hoogtepunt. De kabelbaan brengt ons in zeven minuten naar een plateau met waarschijnlijk het mooiste uitzicht van Saint Thomas.

In het hart van Charlotte Amalie zelf is Main Street de magneet. De straat is vergeven van de glimmerwinkels, met opdringerige proppers die het cruisepubliek als vleesgeworden creditcards zien. Gelukkig vinden we er ook geschiedenis. Op zoek naar een toilet ontdekken we het geboortehuis van Camille Pissarro. Waar de Franse impressionistische kunstschilder in 1830 werd geboren, zit nu een trendy kapsalon. De gedistingeerde eigenaar laat ons de kamer op de eerste verdieping helaas niet bekijken.

In afwachting van ons vertrek naar St. Kitts vieren we op de kade onze korte kennismaking met Saint Thomas met een Carib biertje à 2 dollar. En er is meer goed nieuws: we hebben vandaag 17.885 stappen gezet, een mooie sportieve prestatie in de Cariben.

Vrijdag, dag 6: Welcome to St. Kitts!

Basseterre op St. Kitts oogt in alle vroegte als de staalkaart van een verffabrikant. De huisjes rond de haven zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog en meer. Roze, groen, geel, blauw; de welstandscommissie lijkt hier scheutig met vergunningen. Met twee Australische medepassagiers vinden we - voor 30 dollar per persoon - een taxichauffeur die ons vier uur over het eiland wil begeleiden. Van hem horen we bijvoorbeeld dat elke bewoner op St. Kitts zelf de kleur van de eigen woning mag bepalen. Vandaar dus dat palet.

In Basseterre hebben we aansluitend nog tijd om het Nationaal Museum van St. Kitts te bezoeken. De uitleg over het ontstaan van carnaval in 1957 is een lichtpuntje, verder is er vooral treurnis. Een zweep en stalen kettingen herinneren aan het slavernijverleden; een maquette en een monument verwijzen naar de scheepsramp met de Christena die op 1 augustus 1970 aan 233 opvarenden het leven kostte. Een beetje bedrukt gaan we aan het eind van de middag weer aan boord van de Big Nude Boat. Dankzij de 60’s Flower Power, die veel gasten verleid om speels een namaakjointje te 'roken', wordt de sfeer gelukkig al snel losser.

Zaterdag, dag 7: Welcome To Antigua!

In de haven van Saint John’s op Antigua is het een drukte van belang. Op het eiland ter grootte van Apeldoorn leggen we aan naast de Seven Seas Splendor en Marella Discovery, die hun duizenden opvarenden inmiddels aan land hebben gezet. De beachfront van Saint John’s is typisch Caribisch: veel barretjes met dominospelers, afval op het strand, een vissende man met werpnet en dat alles tegen de achtergrond van megaschepen. Daarna kiezen we voor een taxirit naar Eden Beach, het enige naaktstrand op dit groene, heuvelachtige eiland. Het blijkt een prachtige zandstrook met voor de kust Hawksbill Rock, een rots in de vorm van een schildpad. Het water is heerlijk, de wandeling langs de branding energieopwekkend. En dat komt mooi uit, want eenmaal aan boord zijn we onder de blote hemel uren zoet tijdens de 70’s Disco Night.

BNB_woning
BNB_woning
BNB_visser
BNB_visser
BNB_social
BNB_social
BNB_parasols
BNB_parasols
BNB_meisjes
BNB_meisjes
BNB_gondel
BNB_doorkijk
BNB_dans
BNB_bordjes
BNB_antigua
BNB_afvaart
BNB_bloem
01/12 
start stop bwd fwd

Zondag, dag 8: Enjoy Your Fun Nude Day At Sea!

Op deze vierde zeedag gaan we eerst lekker naar het theater. Christy-Anne Kniestedt van Internatuur praat er meer dan honderd belangstellenden bij over de naturistische mogelijkheden in Europa. Zo komen we onder meer te weten dat op kleinere schaal ook bloot wordt gevaren op de Middellandse Zee, zoals rond de Griekse eilanden.

De middag staat weer bol van het relaxen. Het merendeel zont, eet, drinkt, leest, converseert, doezelt, puzzelt, bridget, schildert of handwerkt. Sommigen zoeken sportievere uitdagingen zoals zwemmen, fitness, midgetgolf, pickleball (een vorm van padel), wandelt of rent over het zonnedek of neemt een van de waterglijbanen. Bedenk dat bij dit alles de Carnival Pride met een kruissnelheid van zo’n 40 km/uur over een licht schuimbekkende oceaan naar de volgende bestemming koerst.

Maandag, dag 9: Happy President’s Day! Welcome To Grand Turk!

Onze komst lijkt het leven op dit eiland van 18 vierkante kilometer op te starten. Via een hal vol toeristische aanbiedingen komen we bij het verhuurbedrijf van golfkarretjes, onze vorm van vervoer op Grand Turk. Brommend naar het noorden passeren we verlaten zoutvelden en door orkanen vernielde woningen om de eerste reuring tegen te komen in de hoofdplaats Cockburn Town. Op het textielstrand staat de Sandbar, de hotspot voor een lunch en een drankje.

Na het bezoek aan de vuurtoren op de noordelijkste punt, de toeristische topper van Grand Turk, kunnen we op een verlaten strand in het zuiden nog de eerste blootfoto’s maken, met op de achtergrond onze drijvende accommodatie. Aan boord nemen we ’s avonds nog een kijkje bij Mustache Night, waarbij de deelnemer met een vis als snor de opvallendste mag worden genoemd.

Dinsdag, dag 10: Happy Mardi Gras & Welcome To Amber Cove!

Christusbeeld bij Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek ©puurnaturisme
Christusbeeld bij Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek ©puurnaturisme
Na aankomst in de cruiseterminal Amber Cove lokt de Dominicaanse Republiek ons direct met ‘de enige kabelbaan in het Caribisch gebied’. Op meer dan 700 meter hoogte vinden we in Puerto Plata niet alleen een betoverende botanische tuin, maar ook een kleinere versie van het Christusbeeld van Rio de Janeiro. De taxichauffeur – bereid ons voor 30 dollar per persoon de hele dag te begeleiden – vergast ons daarna op Puerto Plata zelf. Het historische centrum is een kleurige verzameling huizen, kerken en mensen. Zoals mannen die met aapjes en duiven vooral vrouwelijke toeristen proberen te bekoren en vrouwen die met name mannelijke cruisepassagiers verleiden om hun massagesalons te bezoeken. De late lunch doen we buiten de stad in de karakteristieke wijk Maimon, getipt door onze begeleider. Weg van alle drukte krijgen we een fantastische visschotel plus een lokaal biertje voorgeschoteld voor 12 dollar.

Beschenen door een volle maan wordt ’s avonds uitbundig gedanst tijdens de Fat Tuesday (Mardi Gras) & Tutu Tuesday & 80’s Rock ’N Glow. De tutu wordt bij deze gelegenheid door velen gedragen, man of vrouw, niet zelden als enige kledingstuk. Wij hebben zo’n balletrokje echter niet bij ons. Gelukkig kunnen we wel gekleurd aan dit superfeest meedoen, onder meer dankzij de gratis uitgedeelde kralenkettingen.

Woensdag, dag 11: Enjoy Your Fun Nude Day At Sea!

Op deze nieuwe dag op zee komen we – niet geheel toevallig na de uitbundige ervaringen van de avond ervoor – met een 69-jarige Belgische passagier te spreken over FKK, naturisme en bloot in de jaren dertig van de vorige eeuw. “Alles evolueert” is zijn stellige overtuiging, “en de mens moet mee-evolueren.” Hij vindt het wel bijzonder om naar al dit carnavaleske vertoon te kijken, maar houdt zich er zelf verre van. “Maar het mooie is: ieder doet zijn ding, zonder de ander op wat voor manier tot last te zijn.” 

Zonsopkomst vanaf de Big Nude Boat op weg naar Tampa ©puurnaturisme
Zonsopkomst vanaf de Big Nude Boat op weg naar Tampa ©puurnaturisme
Donderdag, dag 12: Welcome To Princess Cays

De Big Nude Boat koerst richting Bahama's voor een knallend slotakkoord. Kunnen we aan boord al vrijelijk de kleding in de hut laten, op Princess Cays is het voor deze gelegenheid  bloot alom. De Pride heeft geankerd op honderden meters voor de kust en we worden met kleinere boten naar het eiland overgezet. En dan is het kleren uit en tijd voor een beach party met dj Grinzz. Wij kiezen ervoor onze snorkelset eens goed te testen. Een fijne keuze, want we drijven soms boven vissen die we eerder alleen zagen in Het leven der dieren, de beroemde encyclopedie van Bernhard Grzimek. De Tiara Night aan boord laten we aan ons voorbijgaan.

Vrijdag, dag 13: Welcome To Half Moon Cay!

De tweede Bahama-bestemming kent grote overeenkomsten met de eerste. Weer worden we bijvoorbeeld ’s morgens overgezet naar een - speciaal voor deze gelegenheid - kledingvrij eiland, waarboven de zon al zalig staat te branden. Half Moon Cay is echter zo mogelijk nog mooier dan Princess Cays, puur vanwege het magnifieke strand. Je vindt er bij wijze van spreken geen steentje. En dus willen we juist hier als excursie wel een ritje op een paard maken, dat je ook nog eens door de branding leidt! Maar 115 dollar per persoon voor deze anderhalf uur durende activiteit, met daarin ook nog een drinkpauze, vinden we toch te gortig. Dus wandelen we eerst blootgewoon een paar kilometer, snorkelen onderweg wat en gaan dan naar het buffet dat de bemanning van de Big Nude Boat aan land heeft gebracht. De rest van de middag is als de ochtend; vol ongekleed zon- en zwemplezier. Aan boord vinden we de overgang naar het grote kostuumfeest Once Upon A Time een beetje groot. We blijven liever bloot nog een beetje rondstruinen in het casino om de avond genoeglijk af te sluiten met een stukje vierkazenpizza.

BNB_zwemmer
BNB_zwemmer
BNB_telefoon
BNB_telefoon
BNB_promotie
BNB_promotie
BNB_kapper
BNB_kapper
BNB_kabelbaan
BNB_kabelbaan
BNB_huis
BNB_grandturk
BNB_gevel
BNB_fontein
BNB_edenbeach
BNB_eden
BNB_beeld
BNB_ambercove
01/13 
start stop bwd fwd

Zaterdag, dag 14: Enjoy Your Nude & Fun Farewell Day At Sea!

Het is de laatste dag dat we tijdens de Big Nude Boat 2023 tussen deze bijzondere mix van mensen verkeren: van pure naaktrecreanten, blootlopers met verkleeddrang tot meer erotisch georiënteerde passagiers. Maar inmiddels is feitelijk alles gewoon: we kijken niet meer op van strings, doorkijkjurken, blauwe en roze kapsels of immense pruiken à la Elvis. Of zoals Lenneke (67) en Wim (76) het tijdens het tweede champagne-moment zeggen: “Net als in 2019 vinden we het opnieuw super! Tweeduizend mensen die gewoon zichzelf zijn. Hoe je erbij wilt lopen moet je zelf weten. Wij Europeanen zijn dergelijke extravagantie niet gewend. Neen, we vinden het niet shocking, niks is shocking.”

David uit Curaçao is voor de eerste keer aan boord en heeft naar eigen zeggen de reis van zijn leven meegemaakt. “Ik heb mezelf deze trip cadeau gedaan voor mijn 50ste verjaardag. Het is werkelijk een fantastische ervaring geweest. Neen, ik weet niet of ik volgend jaar opnieuw meega. Er zijn op het gebied van het naturisme namelijk nog zoveel mooie plekken in de wereld te ontdekken.”

Zondag, dag 15: Debark in Tampa!

Als we wakker worden, ligt het schip al vast aan de kade van Tampa. We dragen zelf onze koffers van boord en pakken een taxi naar de luchthaven, om via New York terug naar Nederland te vliegen. In de terminals van Tampa, Newark en Amsterdam zien we de nodige mede-cruisers, nu in jeans en jassen. Wellicht zien we menigeen volgend jaar terug, want de kans is groot dat we in 2024 opnieuw zo’n vrolijk bloot rondje doen, om dan Mexico en Honduras te ontdekken. Of zoals ze dat bij Bare Necessities zeggen: return to bare-adise...

Lees hier onze eerdere ervaringen in het Caribisch gebied aan boord van de Big Nude Boat

Nog meer lezen over een bijzondere cruise vol blote genoegens?

Eilandhoppen in de Cariben: veel bestemmingen ontdekken in korte tijd

 
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde