De 11 lekkerste blote zwemplekjes

1.2741935483871 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Voor naturisten is het heel gewoon: in je blootje zwemmen. Maar ook niet-naturisten kunnen het heerlijk vinden om het water over hun blote vel te voelen. Nu kun je niet zomaar overal je kleren uittrekken en naakt het water inspringen voor een verkoelende duik. Daarom vind je hier een lijstje met 11 plaatsen waar je wel heerlijk in je blootje kunt zwemmen. Weet je ook zo'n mooie zwemplek of strand waar je kunt skinnydippen? Laat het ons weten!

1. Strand op het Jerolim eiland, Kroatië

In Kroatië doen ze niet zo moeilijk over bloot, sterker nog, het land is beroemd om de vele naaktstranden. Een van de mooiste, en onontdekte stranden is het strand van het Jerolim, een klein eilandje dat onderdeel is van de Pakleni eilanden. Jerolim ligt tegenover de stad Hvar op het gelijknamige schiereiland. Hoe je er komt? Per boot. De ferry vaart dagelijks meerdere keren.

2. Praia de Galheta, Santa Caterina, Brazilië

Kleine bikinibroekjes domineren de Braziliaanse stranden. Maar wil je ook het kleinste lapje stof uittrekken ga dan naar het strand ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Florianopolis, in de Braziliaanse staat Santa Caterina. Neem wel je lunchpakketje en drinken mee want er zijn geen voorzieningen in dit natuurreservaat.

3. Het naturistenstrand bij Marina di Camerota, Italië

Een beetje preuts zijn ze wel in Italië, al zou je dat niet zeggen als je naar de vrijwel blote dames op de Italiaanse televisie kijkt. Dat betekent dat je echt moet zoeken naar een strand waar naturisme is toegestaan. Een van de nieuwste naturistenstranden is een 300 meter lang gebied bij Marina di Camerota in de Campanië in Zuid-Italië.

 
4. Naakte cruise langs de Côte d'Azur

Bloot over de golven? En bloot de golven in? Boek dan een naturistische cruise langs de Cote d'Azur. Bloteriken kunnen kiezen uit verschillende aanbieders.

 

5. Black's Beach, La Jolla, Californië

Volgens de Amerikaanse Associatie voor Naakt Recreatie (AANR) is Black's Beach in Californië een van de mooiste stranden van Amerika. Hoge golven, steile kliffen en een golfbaan in de buurt (niet naakt overigens) zorgen voor een spectaculair beeld. 
 

6. Lady Falls, Brecon Beacons, Powys, Wales

Je hebt er blijkbaar wat moed voor nodig, maar skinnydip kenner Kate Rew, auteur van 'Wild Swim', is lyrisch over de mogelijkheid van een blote duik in de waterval Lady Falls, in het Welsh bekend als Sgqd Gwladys in Breacon Bracons park in Wales. De omgeving is bijna mythisch en dat trekt ook veel wandelaars naar het gebied. Wil je het koele bergwater op je blote vel voelen dan is een snelle duik vereist.
 

7. Maslin Beach, Adelaide, Zuid-Australië

In februari 1975 aangewezen als eerste legale naturistenstrand van Australïe. Maar dat is niet het enige wapenfeit van Maslin Beach. Het strand was in 1997 ook het decor van een film en staat bekend om de jaarlijkse Naakte Olympische spelen die er gehouden worden. Meer over naturisme in Australië!

 
8. Golden Beach, Noord-Cyprus

In je blootje zwemmen kun je op Cyprus het beste doen aan de noordoostkust van het eiland. Het fijne zand en de helderblauwe zee van Golden Beach geven je het gevoel dat je in het paradijs zwemt. Om dat ongestoord te kunnen doen moet je een eindje weglopen van het strandcafé en goed om je heen kijken voor je je zwembroek uittrekt, omdat het strand geen officieel naaktstrand is.

9. Little Beach, Maui, Hawaii

Bloot zonnen is verboden in Hawaii, maar elke zondag zijn er muziekfeesten en vuurdansfestivals waar je bloot of topless aan kunt meedoen. En wil je toch in je blootje zonnen of zwemmen? Zoek dan een van de verscholen baaitjes op, zoals Little Beach in het Makena State Park.

10. Orient Bay, Sint Maarten

Aan de oostkust van het eiland, in het Franse deel vanSint Maarten, vind je gouden stranden waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Wil je dat in je blootje doen ga dan naar het zuiden, want hoe zuidelijker je komt, hoe minder kleren mensen aanhebben. En daar is de Atlantische Oceaan een heel aantrekkelijke plek voor een skinnydip. 
 

11. Tokio, Japan

Wat verder weg, maar toch heel bloot: de Toshimaen Garden Spa in Tokio. Deze zeer drukke stad blijkt verrassend veel natuurlijke bronnen te hebben. Andere blote mogelijkheid in Tokio is de Seta Onsen Sanga-no-Yu. 
 
Meer naturistenstranden:

Naturistenstranden in Frankrijk

Naturistenstranden in Ierland

Naaktstranden in de Benelux

Bloot op Gran Canaria

Wat is jouw favoriete naaktstrand of zwemplek? 

Reacties  
#1 jos wolrters 30-05-2014 13:06
texel,mooi schoon strand
Citeer
#2 Erik Baas 23-06-2014 02:38
Het Falga-strand, net onder Den Helder. Nergens anders recreëren blote en (deels) geklede mensen zo relaxed tussen elkaar. Officieel is er een scheiding tussen naakt- en gekleed strand, maar niemand trekt zich daar iets van aan. M.i. de ideale situatie! :-)
Citeer
#3 Adrie en Ad van der Leer 28-03-2017 19:59
Texel. Mooi eiland en prachtig en schoon naaktstrand, :-)),
Citeer
#4 André 09-10-2022 20:27
Het naaktstrand van Engelermeer, ten noordwesten van 's-Hertogenbosc h, is ruim, schoon, de mensen zijn vriendelijk en respectvol.
Het meer is helder, er is zowel strand als gras. Een plek waar ik zeker naar terug wil gaan.
Citeer
Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde