Naturisme en bloot zijn één, maar bloot is niet altijd naturisme. In deze rubriek ‘En dan dit’ vind je ‘bloot in de breedste zin’, waarbij seks is uitgesloten. Stuur je grappige nieuws, mooie foto’s en leuke verhalen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Ophef rond blote borsten, tot aan Frans ministerie toe

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Topless vrouw
Rel om topless op Frans strand ©puurnaturisme

Een cocktail van drie topless zonnende vrouwen en twee politieagenten heeft in Frankrijk tot nationale opwinding geleid. Gedreven door een klagend gezin togen de gendarmes op het strand van Sainte-Marie-la-Mer naar de dames, die in alle rust de zon lieten schijnen op hun seins nus, met het verzoek hun blote borsten subiet te bedekken. Een heuse rel was geboren in het diepe zuiden van Frankrijk.

Help deze schilder zijn droommodel te vinden!

3.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Portret van kunstenaar Jos Stork
Portret van kunstenaar Jos Stork
Portret van kunstenaar Jos Stork
Portret van kunstenaar Jos Stork
Onder het mom dat je beter spijt kunt hebben van de dingen die je hebt gedaan dan van de dingen die je niet hebt gedaan, is Jos Stork (71) zijn speld in de hooiberg aan het zoeken. De ervaren amateurschilder uit Elburg, een voormalig communicatieadviseur met veertig jaar Defensie op zijn conduitestaat, wil dolgraag in contact komen met het droommodel, dat hij begin oktober 2019 in naturistenresort Monte Marina op Fuerteventura (Canarische Eilanden) heeft gezien.

Bloot op het doek doet wat met de mens

1.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Blote beeltenis ©puurnaturisme.nl
Blote beeltenis ©puurnaturisme.nl

Het bericht viel me op bij het lezen van een van de vele tijdschrift in een wachtruimte. ‘Naakt op doek beroert ons’. Een intrigerende kop die tot lezen dwingt. Wat blijkt? Als we naar naakte vrouwen op klassieke schilderijen kijken, willen we de afgebeelde personen ook graag aanraken.

Topless verkoopt, net als bloot

1.4230769230769 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Topless vrouw
Topless vrouw
Blote borsten op het strand horen bij Nederland! Die boodschap stond centraal op de jongste Nationale Toplessdag van BlootGewoon!. En dat verhaal is goed op het publiek overgedragen, want de media-aandacht was aanzienlijk, is de conclusie in het afsluitende persbericht. Natuurlijk, en al die journalisten kwamen naar het strand van Zandvoort om alles te weten te komen over dat feminiene fenomeen om zonder bovenstukje te gaan zwemmen of zonnebaden.

Frivool Parijs: karaoke zonder kleren

1.3095238095238 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naakt karaoke bij O'Naturel, Parijs
Naakt karaoke bij O'Naturel, Parijs
Zin om eens lekker uit volle borst te zingen, in je blootje? Dan zou je zaterdag 17 maart eigenlijk naar Parijs moeten, om op te treden tijdens de Soirée Karaoke Nu in restaurant O’Naturel. Het enige blootrestaurant in de Franse hoofdstad biedt zangers en zangeressen die dag een podium van 19.30 tot 23 uur.

Naakt aan yoga doen? 4 Redenen waarom wel!

1.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
naakt yoga
NaakteYoga©Poszarobert-Pixabay.jpg

Wat is yoga en wat doet het voor je? Een aantal jaar geleden werd yoga vooral in verband gebracht met religie, tradities en moeilijke poses die eigenlijk alleen maar goed uitgevoerd konden worden door ervaren yogi. Tegenwoordig is het beeld van yoga nogal veranderd. Yoga is nu vooral populair omdat je lichaam er soepeler van wordt - zonder dat je daarvoor op je hoofd hoeft te staan - , en omdat je geest er rustiger van wordt. Zonder dat je daarvoor uren in dezelfde positie hoeft te zitten. Maar voegt yoga in je blootje iets aan deze ervaring toe?

Naakte primeur voor Parijs: dineren in je blootje

1.0555555555556 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Dineren ©hans-pixabay
Dineren ©hans-pixabay

Na The Bunyadi in Londen en Innato op het Spaanse eiland Tenerife mag nu ook Parijs zich verheugen op een blote eetgelegenheid. Restaurant O’Naturel is te vinden in Rue de Gravelle 9, gelegen in het 12de arrondissement, westelijk van het Bois de Vincennes. De broers Mike en Stéphane Saada hebben in hun etablissement plek voor zo’n 40 gasten, die ook wel eens in hun blootje willen genieten van foie gras, lam, kreeft of een volledig veganistisch menu.

Bloot in de Kunsthal Rotterdam

0.9375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@twitter
@twitter
Bloot zien in je blootje? Dat kan eind juni in de Kunsthal in Rotterdam. Het museum is daarmee niet de eerste, het Montreal Museum of Fine Arts in Canada organiseerde al eerder, met groot succes, een 'blote' rondleiding, Beide musea kozen voor dit evenement, niet geheel toevallig, voor de tentoonstelling van Robert Mapplethorpe, een controversiële Amerikaanse kunstenaar/fotograaf. 

Inge de Bruijn als Eva in blote datingshow

0.828125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sterren en Sterretje...Inge de Bruijn als Eva in blote...Oud-zwemster Inge de Bruijn zonder kleren zien? Dat kan binnenkort, als de koningin van de Spelen van Sydney optreedt in het televisieprogramma Adam zkt. Eva Vips. Met nog vijf Bekende Nederlanders geeft de voormalige zwemster zich bloot op een tropisch eiland, om ‘gewone’ landgenoten te treffen voor een eventuele date.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde