• Strand Bahama Puurnaturisme.nl
 • Naaktstrand Bulgarije Puurnaturisme
 • Header 1
 • Header 2
 • Header 3

Nieuws

 • Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

  Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

  O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

  Lees meer

 • Zonnen, maar doe het wijs...

  Zonnen, maar doe het wijs...

  Nu de zomer is begonnen en de vakantie nakend is, groeit de kans aanzienlijk dat we meer en meer dagen bloot in de buitenlucht vertoeven. Op de naturistencamping, op het naaktstrand of gewoon, heerlijk op de stretcher in de eigen achtertuin. Maar let wel op hoe en wanneer je je blote lijf aan de zon blootstelt!

  Lees meer

 • Vaderdag, voetbaldag, toplessdag

  Vaderdag, voetbaldag, toplessdag

  Zondag 20 juni, een dag voor het begin van de echte zomer, is er voor menigeen het nodige te beleven. Voor vaders vanwege Vaderdag, voor voetballiefhebbers die tijdens het EK Italië-Wales en Zwitserland-Turkije krijgen voorgeschoteld en niet te vergeten voor vrouwen, die voor de vierde keer op rij hun Nationale Toplessdag vieren.

  Lees meer

 • Akkoord over bloot bij Bussloo

  Akkoord over bloot bij Bussloo

  De Raad van State hoeft zich toch niet te buigen over bloot in Bussloo. De actiegroep ‘Behoud Naturistenstrand Bussloo’ ziet af van een gang naar de hoogste bestuursrechter van ons land, nu naaktrecreatie bij de plas in Voorst (Gelderland) is gegarandeerd.

  Lees meer

 • Naturisme in kleur, schilderen op blote lichamen

  Naturisme in kleur, schilderen op blote lichamen

  Met bodypainting hebben zes naturistenterreinen in Frankrijk hun belangrijkste thema’s vertaald op blote lichamen. Voor de bijzondere serie lieten leden van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) zich beschilderen door kunstenaressen van Gekleurd Naakt. Elke sessie – op het strand of tussen de wijnranken, olijfbomen of lavendel - nam minstens acht uur in beslag.

  Lees meer

 • Blote wandelaars hoeven boete niet te betalen

  Blote wandelaars hoeven boete niet te betalen

  Twaalf blote wandelaars, die vorig jaar werden geverbaliseerd in een natuurgebied bij Zeewolde, hoeven de boete van 95 euro per persoon niet te betalen. Het Openbaar Ministerie heeft besloten van vervolging af te zien, meldt RTL Nieuws. De tien mannen en twee vrouwen hadden bezwaar gemaakt tegen de actie van Staatsbosbeheer.

  Lees meer

 • Bloot in tijden van corona

  Bloot in tijden van corona

  'Naturisme in de tijd van Covid’. Met dit thema in het achterhoofd hebben fotografen dit jaar op en rond naturistenresort Vritomartis op Kreta gekeken naar blote partners, vrienden en andere bekenden. Uit de vele inzendingen van 2020 werd de jury vooral getroffen door het beeld van Anton, die een naakte vrouw portretteerde, poserend op een uitnodigend terras met in haar rechterhand een mondkapje.

  Lees meer

 • Uitkijken naar de volgende blote vakantie

  Uitkijken naar de volgende blote vakantie

  Menig (naturistisch) vakantieplan is uiteraard vanwege corona op de lange baan geschoven; soms voor maanden, soms voor meer dan een jaar. Nu de eerste vaccins zijn ontwikkeld, lijkt de tijd rijp echt uit te kijken naar de volgende blote vakantie. Reisaanbieder Internatuur ziet voor 2021 onder meer zonnige mogelijkheden in Frankrijk en Spanje en in 2022 in het Caribisch gebied.

  Lees meer

 • Na maanden sluiting heeft België weer een naaktstrand

  Na maanden sluiting heeft België weer een naaktstrand

  Dinsdag 1 september is een mooie dag voor naaktrecreanten in België. Op die dag krijgen ze het naaktstrand van Bredene weer terug en mag er weer zonder kleding worden gerecreëerd. Het betreffende strandgedeelte was deze zomer voor iedereen beschikbaar, dus ook textielgasten, om in tijden van corona meer onderlinge ruimte aan de Belgische kust te kunnen realiseren.

  Lees meer

 • Ophef rond blote borsten, tot aan Frans ministerie toe

  Ophef rond blote borsten, tot aan Frans ministerie toe

  Een cocktail van drie topless zonnende vrouwen en twee politieagenten heeft in Frankrijk tot nationale opwinding geleid. Gedreven door een klagend gezin togen de gendarmes op het strand van Sainte-Marie-la-Mer naar de dames, die in alle rust de zon lieten schijnen op hun seins nus, met het verzoek hun blote borsten subiet te bedekken. Een heuse rel was geboren in het diepe zuiden van Frankrijk.

  Lees meer

 • Bloot op vakantie, maar niet in Vassaliki

  Bloot op vakantie, maar niet in Vassaliki

  Een blote zomervakantie blijkt dit jaar in grote delen van Europa toch mogelijk. België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Kroatië, Luxemburg. Oostenrijk, Portugal en Tsjechië zijn inmiddels weer open voor toeristen, dus ook voor naakrecreanten. Op 21 juni volgt Spanje (inclusief de Canarische Eilanden) en vanaf 1 juli ook Griekenland.

  Lees meer

 • Blootpromotie via filmpjes en Facebook

  Blootpromotie via filmpjes en Facebook

  Video's bekijken van naturistenterreinen om te ontdekken hoe lekker bloot recreëren kan zijn en in een digitale community meepraten over topless. Gedwongen door de coronamaatregelen kiest NFN BlootGewoon dit jaar voor blootpromotie via filmpjes en Facebook. De traditionele Open Dag Naaktrecreatie van 7 juni wordt vervangen door een videobeleving, de Nationale Toplessdag van 21 juni wordt een Facebookruimte waar vrouwen kunnen praten hoe het is om zonder bovenstukje te zonnen, zwemmen of recreëren.

  Lees meer

Zalig El Zorro

Zalig El Zorro

Als je eigenaren van naturistencampings één ding moet nageven: ze weten voor hun textielvrije ondernemingen vaak prachtige plekken te vinden. El Zorro is zo’n zalig voorbeeld. De accommodatie ligt diep weggestopt in een kom van de Sierra del Viento, tussen Puerto Lumbreras en Velez Rubio in het zuidoosten van Spanje, waar amandel- en olijfbomen en ander mediterraan groen voor een ansichtkaartwaardige uitstraling zorgen.

Lees meer

Naakt cruisen in de Cariben

Naakt cruisen in de Cariben

Vriendelijk wuiven de kampeerders van Jetty Park naar ons omhoog op de voorbijglijdende Carnival Sunshine. Het is een mooi gebruik, hier in Port Canaveral aan de oostkust van Florida, om cruiseschepen op deze warme manier uitgeleide te doen. Niemand aan wal zal bevroeden dat dit keer weinig alledaags publiek passeert richting naakt cruisen in de Cariben. 

Lees meer

El Portús, dromen aan de Costa Cálida

El Portús, dromen aan de Costa Cálida

Soms is wakker worden helemaal niet erg. Zoals vandaag, aan een verborgen baai in Spanje, waar het panorama het wint van mijn ochtendhumeur. De verse zon kleurt de bergen goudgeel, verlicht de schepen in de verte en maakt van de witte vuurtoren op de rots een markant herkenningspunt. En dat alles tegen een strakblauwe lucht. Nog iets vervelends? Ja, het ochtendbriesje is zo fris, dat je bijna iets zou aantrekken.

Lees meer

Vrij, vrijer, Vera Playa

Vrij, vrijer, Vera Playa

Tientallen toeristische complexen in de kleur oogverblindend wit, ingeklemd tussen de Middellandse Zee en een tweebaansweg. De buitenwijk van Vera oogt als vele andere langs de zuidoostkust van Spanje. Maar wie er plompverloren de AL-7107 afdraait, moet rekening houden met verrassende ontmoetingen. In een deel van Vera Playa is namelijk bloot gewoon, niet alleen op het strand, maar ook op straat. En dat het hele jaar door.

Lees meer

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde