Nieuwe Nudie Miles oftewel strandwandelen in je nakie

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Blote strandwandeling ©puurnaturisme
Blote strandwandeling ©puurnaturisme

Liefhebbers van blote strandwandelingen kunnen dit jaar in Nederland op drie dagen de blote voeten in het zand zetten. Langs de Noordzeekust staan in juni, juli en augustus zogeheten Nudie Miles gepland.

Op maandag 5 juni wordt naakt gewandeld bij Bergen aan Zee, dinsdag 4 juli bij Zandvoort aan Zee en donderdag 10 augustus staat Bakkum aan Zee op de agenda. De tochten onder begeleiding van een gids hebben een lengte van zes tot acht kilometer.

Aan de strandwandelingen voor naaktrecreanten langs de Nederlandse kust kunnen per keer 25 belangstellenden meedoen. Die moeten wel lid zijn van NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in ons land.

Vorig jaar zomer waren de eerste Nudie Miles in ons land. Langs de duinen werden dat jaar vier edities gehouden. Als de wandelingen van 2023 opnieuw een succes worden, overweegt NFN Open & Bloot volgend jaar meer van deze blote wandelactiviteiten in ons land op te zetten, ook op andere locaties.

Benieuwd naar onze ervaringen met wandelen zonder knellende kleding? Lees dan de reportage over El Zorro. Op dit uitgestrekte naturistenterrein in het zuiden van Spanje kun je urenlang naar hartenlust in je blootje rondwandelen.

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde