Ook Peru heeft een naturistenstrand

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

naaktstrand in peru
naaktstrand in peru
Okay, Zuid-Amerika ligt niet echt om de hoek, maar we willen dit blote nieuws toch brengen. Peru heeft het eerste strand opengesteld voor naturisme. Caleta Colorada -‘rode kreek’ - ligt in Chimbote (regio Ancash) en is toegankelijk voor mannen en vrouwen. Het strand is volgens een verslaggever van een lokale televisiezender alleen per boot bereikbaar. Burgemeester Valentín Fernández van Chimbote is verrukt over de toeristische trekpleister. Sterker nog, door het kristalheldere water en de rijke flora en fauna kan Caleta Colorada volgens hem wedijveren met de stranden in het Caribisch gebied.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde