Zondag 11 juni: Open Dag Naaktrecreatie

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naaktrecreatie ©puurnaturisme
Naaktrecreatie ©puurnaturisme

Stel: om wat voor reden ook is het nog nooit van naaktrecreatie gekomen. Tot dusver is het naaktstrand gemeden, wordt de sauna bezocht tijdens badkledingdag en is de tent of camper steevast neergezet op een textielcamping. Maar als dat bloot recreëren een beetje lonkt, is het wellicht interessant om 11 juni 2023 naar de Open Dag Naaktrecreatie te gaan.

Die zondag zetten de meeste verenigings- en commerciële naturistische terreinen in Nederland de deur wagenwijd open en kun je ontdekken wat naaktrecreatie precies inhoudt. De open dag is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden om bloot van je vrije tijd te genieten, en voor iedereen die dit al doet en gewoon zin heeft om eens kennis te maken met andere naturistenverenigingen of -terreinen.

Grootste blootlocatie

Een van die plekken is Flevo Natuur, naar eigen zeggen de grootste blootlocatie van Nederland. Dit vakantiepark in Zeewolde (provincie Flevoland) is ingericht voor zowel de naturist als nudist, zo valt te lezen op de eigen website. ‘Of je nu naakt wilt kamperen of liever in een lodge, bungalow of chalet verblijft, Flevo Natuur biedt de faciliteiten die nodig zijn voor een fantastische naturistenvakantie’, staat er bijvoorbeeld.

Wie alle mogelijkheden over naaktrecreatie op dit water- en bosrijke park wil ontdekken, hoeft zich zondag 11 juni alleen maar te melden bij de receptie aan de Wielseweg in Zeewolde. Na aanmelding en registratie mag je die speciale dag onder meer gratis gebruik maken van de zwembaden en sauna’s.

Terrein van vereniging

Voor wie in het noorden meer over het reilen en zeilen op een naturistencamping te weten wil komen, kan naar De Mierenhoop in Bunne (gemeente Tynaarlo, provincie Drenthe). Deze groene, kindvriendelijke naturistencamping van ongeveer acht hectare aan de Noordstukkendrift is het verenigingsterrein van Lichtbond Noord.

De naam ‘Lichtbond’ wordt gebruikt door een georganiseerde groep naturistenverenigingen. In 1953 werd de Nederlandse Lichtbond opgericht, waaruit al snel Lichtbond Noord (1956), Zuid-Hollandse Lichtbond en Arnhemse Lichtbond ontstonden. In 1961 zag de overkoepelende NFN het licht om zowel nationaal als internationaal de belangen van het naturisme te kunnen behartigen. Een van de jaarlijkse activiteiten is het organiseren van de Open Dag Naaktrecreatie.

Meer lezen over vakanties in je blootje?

- Naakt cruisen in de Cariben

- Zalig El Zorro

- Vrij, vrijer, Vera Playa

- Montalivet, bakermat van het naturisme

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde