Nederland wil bloot zwemrecord verbeteren

0.65789473684211 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wereldrecord skinny dip Vera Playa @Richard Shanley Spectrum FM
Wereldrecord skinny dip Vera Playa @Richard Shanley Spectrum FM
In een nieuwe poging om het wereldrecord skinny dipping naar Nederland te halen, moeten zondag 11 augustus bij Groede (Zeeland) meer dan 729 deelnemers bloot de Noordzee in. Dit aantal werd namelijk op 21 juli gehaald voor de kust van Vera Playa in Zuid-Spanje. Wie wil meedoen aan de Nederlandse recordpoging: de massale skinny dip staat gepland voor 17 uur op het naaktstrand in de buurt van Breskens.

De Spaanse skinny dip moet overigens nog wel als wereldrecord worden erkend door de organisatie achter Guinness World Records. De Spanjaarden verbeterden naar eigen zeggen het record van 600 deelnemers, dat twee jaar geleden in South Wales (Groot-Brittannië) was gevestigd. Guinness World Records heeft een ander cijfer in de boeken staan: bij de bewuste Midsummer Skinny Dip in Llangennith waagden zich volgens de officiële cijfers op 19 juni 2011 413 mannen en vrouwen naakt aan een duik in zee.

Eerder dit jaar werd in Zandvoort al gepoogd het wereldrecord naar Nederland te halen, maar die poging mislukte met 153 deelnemers jammerlijk.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde