Blootverbod in Gatineau Park Canada

0.82352941176471 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nudisten en naturisten weten de weg naar het Gatineau Park in Ottawa, Canada, al jaren te vinden. De arrestatie op 21 september van vijf mannen die bloot rondliepen in de buurt van Trail 36 op Meech Lake luidt het einde in van naaktrecreatie in het Canadese park. Martin Fournel, woordvoerder van politie van MRC des Collines, zegt in een interview met het Canadese Xtra dat er klachten over ongepast gedrag zijn binnengekomen en dat er daarom met ingang van 2012 een totaal verbod op bloot komt.

Fournel: "Het gedrag van sommige bloteriken trekt ongewenst gedrag aan. Daarom wordt vanaf 2012 naakt zijn in het Gatineau Park niet meer getolereerd. Iedereen die bloot in het park loopt, wordt gearresteerd en aangeklaagd." Volgens Fournel is het park ook voor gezinnen en kinderen. "Naakt zijn wordt een probleem wanneer 90 procent van de klachten die we krijgen te maken heeft met mannen die niet genieten van naturistisch recreëren, maar naturisme een slechte naam geven door in hun blootje vrouwen lastig te vallen." 

Verkeerde mensen worden de dupe

Volgens Stephane Deschênes, woordvoerder van de Federatie van de Canadese Naturisten (FCN), zegt dat naturisme niets te maken heeft met ongepast gedrag. "Ik ben er zeker van dat er net zoveel, zo niet meer perverselingen zijn op stranden waar de mensen badkleding dragen. Nu is de actie gericht tegen bloot in zijn algemeenheid, niet tegen de mensen die overlast geven. Dus worden de verkeerde mensen de dupe."

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde