Straf Leidse studenten na blote run

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Studenten Leiden gestraft na blote run
Studenten Leiden gestraft na blote run
Naaktlopen heeft soms vervelende gevolgen. Daar kan het herengezelschap Sjap Eisjedies, onderdeel van de Leidse studentenvereniging Quintus, volop over mee praten. Het volledige dispuut is voor vier maanden geschorst van verenigingsactiviteiten. Aanleiding is de publieke run van vier leden door de Haarlemmerstraat, vorige week dinsdag, slechts gehuld in een stropdas.


Voorzitter Van den Wijngaard van Quintus toont zich tegenover het Leidsch Dagblad ontzet. De naakte actie heeft volgens hem het imago van zijn vereniging, de Leidse universiteit en de studentenwereld in het algemeen beschadigd. Om die reden zijn de 25 leden van Sjap Eisjedies de komende vier maanden niet welkom in het verenigingsgebouw aan de Boommarkt. Dat geldt dus ook voor de leden die niet bij de grap waren betrokken. Verder moet de groep studievrienden een boete van duizend euro betalen en zijn de studenten niet welkom bij een aantal andere activiteiten.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde