Het familiegevoel van Domaine du Petit Arlane

2.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Petitarlane
Petitarlane
Thuiskomen. Dat is het woord dat waarschijnlijk het meest gebruikt wordt door de campinggasten van Domaine du Petit Arlane in de France Provence. We bezoeken het terrein voor de eerste keer, maar snappen snel waarom dat gezegd wordt: de ontvangst is alsof we oude bekenden zijn. Na de autorit is de heerlijke lunch van eigenaren George en Patricia zeer welkom! Combineer dat met het uitzicht op het zwembad en het vakantiegevoel is al begonnen nog voor je uit de kleren bent.

 

Die kleren houden wij overigens aan, niet in de laatste plaats omdat wij jammer genoeg niet op het terrein kunnen overnachten omdat alle huuraccommodaties bezet zijn. Bovendien hebben we, na de bezichtiging van het terrein, een afspraak in Valensole. Voor een bezielende rondleiding door deze Franse stad wacht ons, echt waar, Engelsman John Windsor.

b_250_161_16777215_00_images_stories_naturisme_frankrijknaturisme_petitarlane_camping.jpgMaar eerst het terrein verkennen dus, althans, een klein deel van de 75 hectare. Want zo groot, en zeker niet petit, is Petit Arlane.  De campingplekken rond de twee meertjes liggen vooral in de schaduw van de bomen. In de zomer waarschijnlijk heerlijk koel. Voor wie in voor- en naseizoen wat zon wil opdoen zijn de plekken op de opener velden wellicht een betere keuze. Die bomen hebben trouwens wel een voordeel: je kunt er prima je hangmat spannen, of een waslijn. Want ook als naturist heb je wel eens een wasje. De plekken variëren in grootte, maar je hebt altijd ruimte genoeg voor stoelen, tafels en ligbedden. Zet het maar neer en vier je vakantie zoals jij dat wilt.

Heb je geen accommodatie dan kun je slapen in de varkensstal. Een tot appartementjes omgetoverde varkensstal wel te verstaan. We kunnen niet naar binnen, maar ze zien er van buiten knus uit en hebben allemaal een eigen terrasje met meubilair.

Rustige animatie

Massage
Massage
Alleen in het hoogseizoen worden op het terrein dans- en muziekavonden gehouden en is er voor de oudere jongere gasten een disco. Daarnaast in juli en augustus ook een animatieteam voor de jongere kinderen, zowel in het Nederlands als in het Frans. Buiten het hoogseizoen bestaat het entertainment vooral uit sport, vissen, wandelen in de bossen op het terrein en natuurlijk zwemmen. Aan de rand van het zwembad kun je je bij mooi weer overigens ook in de open lucht laten masseren. Het terras van het restaurant annex snackbar kijkt uit op het zwembad, dat 's avonds mooi verlicht is.

Voor vertier buiten de camping biedt de Provence karakteristieke dorpen en stadjes. Allemaal met hun eigen charme en bezienswaardigheden, kerken, kastelen en pleinen. In de lavendeltijd kijk je je ogen uit, niet alleen vanwege de mooie, dieppaarse velden, maar ook vanwege de taferelen die zich in die velden afspelen. Om te weten hoe die lavendel verwerkt wordt stap je gewoon een van de vele fabriekjes en winkeltjes binnen. Ook de okermijnen van Roussillon zijn een bezoekje waard.
Wonderlijke schoonheid en prachtige uitzichten ontdek je in de landschappen rondom de Gorges de Verdon. 

Gite
Gite

Arlane
Arlane
Arlane
Arlane

 

 

 

 

 

Na onze wandeling door Valensole gaan we terug naar de camping voor een heerlijk diner. Terug naar het familiegevoel waar veel gasten jaarlijks voor terugkomen. Maar ook nieuwkomers voelen zich al heel snel thuis, zo zien we. En dat draagt zeker bij aan de charme van Domaine du Petit Arlane.

Naam: Domaine du Petit Arlane
Plaats: Valensole
Departement: Alpes-de-Haute-Provence
Regio: Provence-Alpes-Côte d’Azur
Website:  www.domainepetitarlane.fr

 

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde