Opnieuw blote Nieuwjaarsduik in Zandvoort

0.66666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nieuwjaardsduik 2013 Zandvoort. Foto: NFN
Nieuwjaardsduik 2013 Zandvoort. Foto: NFN
 Net als 2013 luidt de Naturisten Federatie Nederland (NFN) het nieuwe jaar in met een blote duik op het naaktstrand van Zandvoort. Deelname aan het evenement op woensdag 1 januari is voor een ieder gratis, al is er voor leden van de NFN wel een extraatje te bemachtigen. Op vertoon van de ledenpas krijgt ieder lid namelijk een knalgroene NFN-muts; wie zo’n muts al heeft van de editie 2013, ontvangt een paarse NFN-sjaal.

De Nieuwjaarsduik is tussen 13 en 14 uur. Na afloop kunnen de deelnemers zich warmen aan chocolademelk en erwtensoep. Voor wie met het openbaar vervoer komt, rijdt er vanaf 11.30 uur een gratis pendelbus tussen het strand en treinstation Zandvoort. Automobilisten kunnen hun wagen parkeren ter hoogte van Brederodestraat 126, en dan is het nog tien minuten lopen over het strand. De looproute wordt met borden aangegeven.

Op zoek naar andere lekkere blote zwemplekken?

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde