Meer deelnemers aan blote Nieuwjaarsduik

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Blote Nieuwjaarsduik 2014 - Foto: NFN
Blote Nieuwjaarsduik 2014 - Foto: NFN
Meer dan 200 mensen hebben op 1 januari het nieuwe jaar begroet met een blote duik in Zandvoort. De Naturisten Federatie Nederland is tevreden over dat aantal, want in 2013 trok de Blote Nieuwjaarsduik 175 deelnemers.

Kort na 13 uur gingen op het naaktstrand van Zandvoort 203 blote mannen en vrouwen het koude water in, gadegeslagen door zo’n 100 vrienden, familieleden en andere belangstellenden. Leden van de NFN kregen bij inschrijving gratis een knalgroene muts of paarse sjaal, na afloop was er voor iedereen gratis chocolademelk en erwtensoep.

 

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde