Traditionele blote Nieuwjaarsduik bij Vrouwenpolder

1.0714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naakt zwemmen @pixabay
Naakt zwemmen @pixabay
Voor het 15de jaar op rij verzorgt Delta Natuur een blote Nieuwjaarsduik in Vrouwenpolder (Zeeland). De deelnemers – zowel leden als niet-leden zijn welkom - gaan op 1 januari om 14 uur te water bij het naaktstrand van Oranjezon. Vanaf 13.30 uur kunnen de zwemmers zich melden bij ‘Aloha Beach’ aan de Koningin Emmaweg 16a. Daar is ook gelegenheid om te verkleden, beter gezegd: uit te kleden.

Zoals bij alle Nieuwjaarsduiken rennen de deelnemers de zee in en keren dan ofwel direct om naar het strand ofwel genieten nog even van het zeewater. Deelname is zoals gebruikelijk voor eigen risico, maar de reddingsbrigade Domburg, afd. Kamperland waakt over de veiligheid van de blote duikers. Na afloop kan iedere deelnemer een kop erwtensoep krijgen.

Volgens de organiserende club is een dergelijke duik een mooi moment om onder heel aparte omstandigheden kennis te maken met naaktrecreatie. Delta Natuur is een naturistische zwemvereniging, die elke zondag van 18 tot 19 uur bijeenkomt in het Vrijburgbad tussen Vlissingen en Middelburg. Aan de Nieuwjaarsduik van 2016 namen zo’n 60 zwemmers deel. Parkeren bij Aloha is trouwens gratis.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde