Cruiseboten vol naturisten

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bloot op cruiseschip Carnival Freedom
Bloot op cruiseschip Carnival Freedom
Naakt varen is voor menigeen een vakantiedroom. Lekker spelevaren op de golven voor de kust van Kroatië, bij de Balearen of rond Corsica; wat is er lekkerder... Maar varen in je blootje kan ook op een heel andere manier: bijvoorbeeld op de Carnival Freedom van Carnival Cruise Lines, een gigant van bijna 300 meter lang, die naast 1150 bemanningsleden ruimte heeft voor 3000 passagiers. Blote passagiers wel te verstaan,

Althans als je inschrijft voor The Big Nude Boat 2013, die van 9 tot en met 17 februari vanuit Fort Lauderdale (Florida) Mexico, Costa Rica en Panama aandoet. De bijzondere cruise is te boeken via Internatuur, die daarvoor een samenwerking is aangegaan met het Amerikaanse Bare Necessities Tour and Travel.

Voor wie in 2013 niet zo ver weg wil, maar wel lekker bloot wil cruisen, kan van 15 tot en met 25 juni terecht op de Star Flyer. Tijdens de Best of Baltic wordt vanuit de Zweedse hoofdstad Stockholm onder meer St. Petersburg (Rusland), Helsinki (Finland) en Tallinn (Estland) aangedaan. De Star Flyer is een echte zeiler, gebouwd naar een model van de 19de-eeuwse zeilklippers. Het schip is ruim 115 meter lang, 15 meter breed en heeft vier dekken.

Holland America Line

In 2014 staat er opnieuw een blote cruise in het Caribisch gebied op de agenda, dit keer met de Nieuw Amsterdam van de Holland America Line. Van 9 tot en met 16 februari worden de Bahama’s, Jamaica, Grand Cayman en Honduras bezocht. Start- en eindpunt is opnieuw Fort Lauderdale.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde