Duik (bloot) 2013 in!

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nieuwjaarsduik
Nieuwjaarsduik
Afgelopen jaar dook een recordaantal van 36.000 mensen het nieuwe jaar in. Ook voor de nieuwjaarsduiken op 1 januari 2013 wordt dit aantal verwacht. De bekendste duik is die in Scheveningen, waar 10.000 mensen aan kunnen deelnemen. De nieuwjaarsduiken zijn niet alleen leuk om te doen, maar ook om te zien. En wil je bloot het nieuwe jaar inwijden? Ook dat kan. Bijvoorbeeld op het naturistenstrand van Zandvoort.

In Scheveningen wordt om 12.00 het startschot gegeven voor de duik die sinds een aantal jaren wordt gesponsord door Unox. De duik duurt hier tot 13.30 uur en inschrijven kan op het strand vanaf 10.30 uur. Natuurlijk krijg je als duikheld de bekende oranje muts van de sponsor en na afloop een kop snert om weer op te warmen.

De traditie
De nieuwjaarsduik in Scheveningen werd voor het eerst gehouden in 1965 op initiatief van Jan van Scheijndel, een ex-Kanaalzwemmer van Zwemclub Residentie. In totaal deden er dat jaar 7 mensen mee. Slechts één keer, in 2007, is de duik in Scheveningen vanwege het slechte weer op advies van brandweer, politie, reddingsbrigade, gezondheidsdiensten en de gemeente afgelast.

In je blootje
De NFN organiseert op 1 januari een blote nieuwjaarsduik op het naturistenstrand in Zandvoort.
Kijk hier voor meer blote nieuwjaarsduiken.
Lees de weersvoorspelling voor nieuwjaarsdag.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde