Blote fotoshoot in Dode Zee Israël

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Blote mensenin Dode Zee
Blote mensen in Dode Zee Israël
Bijna 1200 mensen dobberden vanmorgen naakt in de Dode Zee in Israël. Zij trokken hun kleren uit voor de Amerikaanse kunstfotograaf Spencer Tunick. Met zijn fotoshoot 'Naked Sea' wilde de fotograaf twee dingen bereiken: de campagne van Israël ondersteunen om de Dode Zee te erkennnen als een van de zeven wereldwonderen en aandacht voor de problemen waar de Dode Zee mee kampt. Volgens experts is deze tegen 2050 opgedroogd als er geen maatregelen worden genomen. De stemming over de zeven wereldwonderen vindt plaats in november.

De blote actie viel niet in goede aarde bij de preutse rabijnen en politici die het de organisatoren niet gemakkelijk hebben gemaakt. In eerste instantie wilden de autoriteiten de politie inschakelen omdat de fotoshoot aanstootgevend zou zijn voor omwonenden. Dat er toch niet is opgetreden kwam volgens een politiewoordvoerder omdat de fotoshoot plaatsvond op een privéstrand.

Openheid over naakt

Ook kwam het project in de gevarenzone toen de grootste financier zich onlangs terugtrok, maar uiteindelijk kon het toch doorgaan. Volgens Tunick zegt de acceptatie van naakt ook veel over de openheid van een land. "Op sommige plekken is het werk wat controversiëler dan elders. Ik denk dat een land, waar naakt in kunst en in het publieke domein is toegestaan, een open, waardig en progressief land is."

Ook in Nederland

Tunick fotografeerde al op meerdere beroemde plekken ter wereld groepen naakte mensen. Vorig jaar gingen in Sydney meer dan vijfduizend mensen uit de kleren voor een fotoshoot. Hij fotografeerde bloot in België en kreeg in 2007 ook in Nederland ruim tweeduizend Nederlanders naakt op de fiets, bij een tankstation en op een brug.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde