Zijn we preutser of komt dat door sociale media?

2.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
montabordje.JPG

Steeds meer badpakkendagen in sauna’s. Topless zonnen is een zeldzaamheid. Wordt Nederland preutser of ligt het misschien aan social media en de smartphones?

Als je de cijfers van NFN mag geloven is naaktrecreatie onverminderd populair en blijkt dat zo’n 2 miljoen mensen naakt recreëert. Toch is het beeld anders. Want waarom zie je zo weinig vrouwen nog topless zonnen?  Zijn ze bang dat een foto van hun ontblote bovenlijf op social media verschijnt? Verbinden mensen seks en naaktrecreatie met elkaar of denken ze dat je een perfect lijf moet hebben om bloot te lopen? We hebben er al vaker over geschreven en uitgelegd wat naaktrecreatie is. Maar komt dat over, juist bij die mensen die eigenlijk geen idee hebben wat naturisme en naaktrecreatie is? En hebben ‘Open Dagen’ een positieve invloed op het beeld over naturisme?

We willen dan ook graag van jullie weten:

Wordt Nederland preutser?
Hebben smartphones en sociale media invloed op naaktrecreatie?

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde