Ongedwongen relaxen op Arnaoutchot

1.2037037037037 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
zwembadarna.jpg

Onze tocht langs de Atlantische kust brengt ons naar vier Franse naturistenterreinen: Euronat, Montalivet, La Jenny en Arnaoutchot, de meest zuidelijke van de vier. Het is vanaf Montalivet dat we, met een tussenstop op Dune de Pilat, doorrijden naar 'Arna' waar we ons aan het einde van de middag melden bij de receptie. De ontvangst is warm en ongedwongen. Precies zoals de sfeer op het terrein zal blijken te zijn.

Tijdens het inchecken kijken we verlekkerd naar het grote openluchtzwembad dat vlakbij de entree van het terrein ligt. Maar eerst even de bagage naar onze accommodatie voor één nacht brengen. Het chalet heeft twee slaapkamers, een keuken, douche, toilet en een klein terras. Voldoende voor een gezin met twee (kleinere) kinderen. Dan hop, naar het zwembad waar we, net voor sluitingstijd nog een paar baantjes kunnen trekken. John krijgt zelfs nog een snelle, ingelaste massage. Op het terras van het restaurant ontmoeten we later eigenaar Jean-Philippe Pavie, die hier al 40 jaar zijn droom waarmaakt: een naturistische camping waar jong en oud zich prettig voelt. En dat is gelukt en het is precies die familiaire sfeer, die toch geen minuut opdringerig is, waar Arna om bekend staat.

Puur op reis: Arna
Puur op reis: Arna

Kraampjes met lekkers en gezelligheid

Arna, gelegen tussen Archacon en Biarritz, begon met eenvoudige tentplekken in de duinen en het dennenbos van Les Landes, en groeide uit tot een volwassen naturistenterrein met alle comfort die de moderne naturistische vakantieganger wenst. Alles is aanwezig, maar niet massaal. En ook bij dit terrein is de directe toegang tot het strand een van de grote trekpleisters. Dat strand gaan we nu bekijken, net als de rest van het terrein. Om dat een beetje snel te kunnen doen, stappen we in een golfkarretje. Gemoedelijk wordt er geregeld gedag gezwaaid. Volgens Jean-Philippe kennen veel gasten elkaar van eerdere bezoeken en leer je ook - zonder verplichtingen - weer anderen heel snel kennen.

Puur Naturisme: Arna
Puur Naturisme: Arna
We komen bij het strand dat op dit tijdstip al redelijk verlaten is. Slechts een enkele diehard geniet van de zon en de zee. We zien bij de strandopgang een opvallend geel karretje met dikke banden. Dit blijkt er speciaal te zijn voor mindervaliden zodat ook zij makkelijk het strand op kunnen. Het is nog even genieten van de laatste zonnestralen voor we terugrijden naar de receptie. Onderweg stoppen we bij een paar kraampjes met, hoe kan het ook anders, lokale wijn en lekkernijen als ham en kaas. Die kraampjes zijn er het hele seizoen en worden door de gasten zeer gewaardeerd. Bovendien is het een gezellige ontmoetingsplek, zo merken we wanneer we uitstappen. We nemen een glaasje en hapje, en proosten op het goede leven.

We horen dat er ook geregeld een succesvolle nachtmarkt is waarbij alle kraampjes sfeervol verlicht zijn en dat er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen veel wordt georganiseerd. Entertainment genoeg dus op Arna. Niet alleen op het terrein, maar ook in het mooie openluchttheater dat druk door het animatieteam gebruikt wordt voor optredens waaraan de gasten van Arna met groot plezier deelnemen. Eens per week is in het theater plek voor professioneel entertainment. En laat dat nou precies vanavond zijn! We nemen plaats op een vorstelijke plek op het terras van het boven de tribune gelegen restaurant Le Landais Gourmand. Een driegangenmaaltijd, goede wijn en top-entertainment: wat wil je nog meer als afsluiting van een mooie dag.

Te snel weer weg

De volgende dag lopen we zelf nog een rondje over het terrein. En wanneer we onze koffers weer inpakken bedenken we hoe jammer het is dat we niet nog een dag extra hebben om meer te ervaren van ‘ons’ terrasje, het zwembad en het heerlijke strand. Reden dus om terug te komen. Voor we gaan lunchen struinen we nog even over de markt van Léon en schuiven daarna aan op het terras van Maison Tenoy in Léon. O, en denk je dat je alles al hebt gehad wat lekker eten en drinken betreft, dit restaurant mag je werkelijk niet overslaan.

Puur Naturisme markt
Puur Naturisme markt
Puur naturisme markt
Puur naturisme markt
Puur Naturisme markt
Puur Naturisme markt


 

 

 

 

Puur Naturisme
Puur Naturisme
Gelukkig hoeven we de omgeving van Arna nog niet te verlaten en gaan we na deze voortreffelijke lunch nog een middagje varen in het natuurgebied van Le courant d'Huchet. Want niet alleen op Arnaoutchot, ook in de omgeving is genoeg te doen.

 

 

 

 

Naam:

Naturistencamping Arnaoutchot

Plaats: Vielle Saint Girons
Departement: Landes
Regio: Aquitaine
Website: https://www.arna.com/naturistencamping-frankrijk-landes.html

 

Reactie toevoegen
Het vermelden van telefoonnummers en websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd.

Ook aanbevolen...

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde